Documente PSD. Pieleanu a incasat peste 1,3 milioane de lei de la PSD. Cati bani a luat si Iosif Buble

politica

sondaj, Marius Pieleanu, Avangarde, erori, Piedone, Nicusor Dan

Documente contabile ale PSD, consultate de Europa Libera, arata sociologul Marius Pieleanu a incasat peste 1,3 milioane de lei de la PSD. O suma consistenta a luat si CURS, patronat de Iosif Buble de la stiripesurse.ro. Recent, si Bogdan Chirieac si-a facut institut de sondare a opiniei publice.

Firme apropiate de sociologul Marius Pieleanu au incasat de la PSD peste 1.3 milioane de lei, conform documentelor PSD. Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL a incheiat in 2017 un contract, iar alte acte aditionale au fost incheiate in 2018. Valoarea a fost de 1.1 milioane de lei. Contractul s-a prelungit si in 2019, in perioada Vioricai Dancila. Pe baza sondajului realizat de Avangarde s-a luat decizia in Comitetul Executiv al PSD ca Viorica Dancila sa candideze la prezidentiale, mentioneaza Europa Libera.

PSD a decontat si catre Psiho Global Consult aproape 250 mii lei pentru servicii de cercetare calitativa – doua focus grupuri lunar pe teme ales de comun acord cu partidul.

Inaintea alegerilor prezidentiale, pe 14 octombrie 2019, PSD a incheiat un contract cu Avangarde si CURS pentru prestare servicii. Perioada era de 30 de zile, iar pretul a fost de aproape 300 mii de lei.

Institutul de sondare CURS este controlat de Iosif Buble, care este casatorit cu deputata PSD Diana Tusa.

Toti acesti bani s-au acordat din subventia acordata PSD de catre statul roman, fiind vorba despre bani publici.

Un alt „analist” apropiat de PSD, Bogdan Chirieac, si-a facut si el recent institut de sondare a opiniei publice.

Citeste si: „Firea, peste Iohannis la incredere”. Chirieac vrea sa o faca presedinte pe Firea. Rezultatele sondajului realizat de institutul lui Chirieac

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: