Geniul de la Vaslui, nevasta baronului Buzatu: „Citesc vreo 20 de carti simultan”. PSD-ista vrea imunitate parlamentara pentru ca altfel nu se poate bate cu corporatiile

politica

Senatoarea PSD Gabriela Cretu, fosta nevasta a baronului de Vaslui Dumitru Buzatu si candidata PSD pentru un nou mandat, a declarat pentru Recorder ca citeste „vreo 20 de carti simultan”. Ea s-a declarat impotriva anularii imunitatii parlamentare pentru ca altfel nu se mai poate „bate cu corporatiile”.

Intrebata ce carte a citit ultima data, Cretu a raspuns: „Citesc vreo 20 de carti simultan. Ia sa aleg una din cele 20! Cred ca ultima data citeam ‘Capitalismul supravegherii’, de Shoshana Zuboff”.

Cretu le-a spus apoi jurnalistilor de la Recorder ca nu accepta sa fie anulata imunitatea parlamentara: „Cred ca forma actuala este extrem de echilibrata, desfiintarea imunitatii ar desfiinta puterea celui care il reprezinta pe cetatean. Procurorul poate sa faca dosar, politistul are pusca, fiecare are elemente de putere pe care un parlamentar nu le are. Cand s-a creat imunitatea, a fost tocmai in sensul acesta, sa poata sa se bata cu corporatiile, sa controleze Guvernul”.

Intrebata ce planuri are in noul mandat de senatoare, Cretu a sustinut ca vrea sa „reformeze” Uniunea Europeana.

„Ceea ce imi propun in mandatul viitor este sa contribui la reforma Uniunii Europene prin reformarea sistemului monetar. As vrea sa fiu reprezentanta Romaniei la conferinta privind viitorul Europei si acolo sa lucrez cu toata expertiza mea. Altfel, sunt om de stanga – legislatie sociala, egalitate intre femei si barbati si reducerea inegalitatilor. Orice fel de inegalitati”, a spus Cretu.

Gabriela Cretu a sustinut in luna mai, intr-o dezbatere in Parlamentul Romaniei dedicata tehnologiei 5G, ca „noi traim in capitalismul supravegherii, in momentul asta se extrag informatii din noi” sustinand ca acestea sunt utilizate „pentru a ne controla comportamentele”.

Citeste si: Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „In momentul asta se extrag informatii din noi. S-ar putea sa fim acum controlati de inteligenta artificiala”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: