UK confirma distrugerea unei nave a Rusiei in Marea Neagra: „Ucraina a folosit rachete Harpoon. Capacitatea ucraineana de aparare de coasta a neutralizat in mare masura capacitatea Rusiei de a stabili controlul asupra marii”

externe

Fortele ucrainene au revendicat primul succes al rachetelor antinava de tip Harpoon, donate de Occident. Tinta atacului din 17 iunie a fost cel mai probabil remorcherul naval rus Spasatel Vasili Bekh, care transport arme si personal pe Insula Serpilor din nord-vestul Marii Negre, a precizat Ministerul britanic al Apararii in raportul zilnic de informatii cu privire la razboiul din Ucraina.

Distrugerea navei ruse intr-o misiune de reaprovizionare ”demonstreaza dificultatea intampinata de Rusia atunci cand incearca sa-si sprijine fortele care ocupa Insula Serpilor”, mai precizeaza raportul, citat de news.ro.


Acesta este cel mai recent episod in care o nava rusa a fost distrusa sau avariata de fortele ucrainene in timpul razboiului, se mai subliniaza in raport.

”Capacitatea ucraineana de aparare de coasta a neutralizat in mare masura capacitatea Rusiei de a stabili controlul asupra marii si de a proiecta fortele maritime in nord-vestul Marii Negre”, mentioneaza Ministerul britanic al Apararii.

”Acest lucru a subminat viabilitatea designului operational initial al Rusiei pentru invazie”, se precizeaza in raport.

Citeste si: Ucraina a scufundat inca un vas al Rusiei in Marea Neagra. Acesta transporta un sistem de rachete SAM Tor-M2KM – Video

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: