Concluziile anchetei privind prabusirea elicopterului din Ucraina. Surse oficiale mentioneaza principalele cauze: „Pilotul nu a avut nicio alta optiune”

externe

Prabusirea elicopterului din 18 ianuarie, care a provocat 14 morti in Brovari, s-a datorat probabil vremii nefavorabile si convergentei unor factori de razboi, relateaza publicatia ucraineana Strana.ua, citand surse din cadrul Ministerului de Interne. Zburand in ceata, cu vizibilitate redusa, pilotul a observat cu intarziere o cladire inalta, sustin sursele.

Aceasta informatie nu a fost confirmata deocamdata oficial.

Una dintre sursele jurnalistilor a explicat ca pilotul elicopterului a ales sa survoleze Brovari de teama unui atac cu rachete din directia Belarus. In acelasi timp, suprimarea radioelectronica folosita de fortele armate ucrainene a perturbat activitatea instrumentelor de navigatie.

De asemenea, sursele au mentionat ca pilotul a zburat prea jos, in conditii de vizibilitate redusa, in timp ce luminile rosii de pe acoperisurile cladirilor inalte erau stinse, din cauza lipsei de energie electrica. „In momentul critic”, a spus una dintre surse, cand era deja prea aproape, pilotul a reperat cladirea, dar nu a avut nicio optiune pentru a preveni catastrofa. A inclinat brusc elicopterul, iar acesta s-a prabusit peste gradinita din apropiere.

Accidentul a luat viata mai multor oficiali ucraineni: ministrul de interne Denis Monastirski, prim-adjunctul ministrului de interne Yevhen Yenin si secretarul de stat Yury Lubkovich.

Citeste si: Ce a provocat prabusirea elicopterului, primele ipoteze: „Balizele de pe cladirile inalte nu functioneaza din cauza intreruperii energiei electrice”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: