Gafa la nivel inalt. Premierul Belgiei a prezentat scuze premierului Olandei dupa ce drapelul olandez a fost afisat invers – Video

externe

Premierul belgian Alexander De Croo si-a cerut scuze omologului sau olandez, Mark Rutte, dupa ce steagul Olandei a fost atarnat gresit in timpul unei vizite la inceputul acestei saptamani.

De Croo a postat miercuri pe retelele de socializare un videoclip in care ii multumeste lui Rutte pentru ca a venit la Bruxelles si adauga ca trebuie abordata o „problema foarte importanta”. Apoi s-a indreptat spre un steag si a spus: „Steagul olandez ar trebui sa fie asa”.

Tricolorul olandez era in pus invers atunci cand cei doi lideri s-au intalnit marti, cu albastru in partea superioara in loc de rosu. Un steag olandez rasturnat a fost folosit ca simbol, anul trecut, in timpul protestelor fermierilor impotriva planurilor de reducere a emisiilor de azot.

Greseala de protocol a fost rapid preluata de utilizatorii Twitter, iar deputatul belgian Theo Francken, din partea partidului nationalist flamand N-VA, a numit Olanda „cel mai bun si mai important vecin al nostru” si s-a plans ca „nici macar nu este posibil sa le agati corect steagul”.

Rutte a reactionat la scuze postand din nou pe Twitter videoclipul lui De Croo si spunand: „Este minunat sa vedem din nou tricolorul nostru atarnand drept, asa este cel mai bine” si multumindu-i lui De Croo pentru „buna intalnire”.

Premierul olandez s-a aflat la Bruxelles pentru a pregati un summit al Consiliului European pe 9 si 10 februarie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: