externe

A fost desemnat urmasul lui Merkel. Actualul cancelar nu va mai candida la alegerile din acest an

Crestin-democratii germani l-au confirmat pe Armin Laschet, premierul centrist al landului Renania de Nord – Westfalia, drept noul lider al partidului, printr-un vot prin corespondenta, a anuntat vineri CDU, transmit Reuters si dpa, citate de Agerpres.

Votul prin corespondenta era cerut prin procedura pentru a confirma alegerea lui Laschet saptamana trecuta, cu un scor de 52,6%, la prima conferinta a partidului desfasurata in format digital, in conditiile pandemiei.

Armin Laschet, aliat al cancelarului Angela Merkel si prim-ministrul celui mai populat land german, a obtinut 83,35% din voturile prin corespondenta exprimate de cei 1.001 de delegati, a comunicat CDU.

Angela Merkel, politicianul dominant al Europei si invingatoare constanta in toate alegerile federale germane incepand din 2005, a anuntat ca nu va mai candida la scrutinul general din septembrie.

Dupa demisia sa de la conducerea CDU in decembrie 2018, partidul a avut mari dificultati in a-i gasi succesorul potrivit.

O decizie privind candidatul comun al CDU-CSU la functia de cancelar este asteptata in martie, ea putand reconfigura scena politica germana si la nivel european.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

18 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

18 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

18 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

18 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

18 ore ago