externe

A murit in lupta contra rusilor unul dintre cei mai buni piloti de vanatoare din lume, colonelul Oleksandr Oksanchenko. Zelensky i-a acordat Ordinul Steaua de Aur post-mortem

Colonelul ucrainean Oleksandr Oksanchenko, unul dintre cei mai buni piloti de vanatoare din lume, a fost ucis intr-o lupta aeriana, anunta presa din Ucraina.

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a conferit titlul de Erou al Ucrainei unui numar de 12 militari pentru eroismul manifestat in apararea suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, loialitatea fata de juramantul militar, a anuntat site-ul Presedintiei.

Sase militari au primit inaltul grad cu Ordinul Steaua de Aur post-mortem: Locotenent-colonelul Eduard Vahorovsky, maiorul Dmytro Kolomiets, locotenent-colonelul Hennadiy Matuliak, locotenentul Vitaliy Movchan, colonelul Oleksandr Oksanchenko, locotenentul senior Viacheslav Radionov.

Locotenentul senior Andriy Gerus, generalul de brigada Dmytro Krasylnykov, locotenent-colonelul Andriy Kruhlov, colonelul Oleksandr Mostovy, generalul-locotenent Yuriy Sodol si colonelul medic Eduard Khoroshun au primit titlul de Erou al Ucrainei si Ordinul Steaua de Aur.

Oleksandr Oksanchenko s-a remarcat in 2018 in timpul unui show aerian in Belgia.

„Aviatori din brigada de aviatie tactica a Comandamentului aerian central al Fortelor Aeriene ucrainene – colonelul Oleksandr Oksanchenko si Yurii Bulavko – au participat cu succes la spectacolul aerian din Belgia. Acestia au oferit atat demonstratii live, cat si statice ale aeronavelor ucrainene. Pilotii ucraineni au primit premii din partea organizatorilor show-ului aerian, precum si din partea participantilor”, anunta atunci Ministerul Apararii din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Vietuitoarele marine din largul coastelor braziliene, tot mai afectate din cauza cocainei deversate accidental in ocean

Pe langa poluantii deja cunoscuti, Golful Santos - un oras din statul Sao Paulo (Brazilia)…

9 minute ago

Presedintele Argentinei, Javier Milei, afirma ca nu vrea sa inchida universitatile publice, asa cum il acuza opozitia

Presedintele argentinian, Javier Milei, a dat asigurari duminica ca nu are intentia de a inchide…

24 de minute ago

Zeci de mii de demonstranti au iesit in strada la Tbilisi, cerand retragerea proiectului de lege privind „influenta straina”, de inspiratie ruseasca – VIDEO

Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminica la un "mars pentru Europa" in capitala Georgiei,…

39 de minute ago

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

10 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

10 ore ago