news

A murit Ion Ceausescu, ultimul frate al lui Ceausescu. A fost impreuna cu Ion Iliescu la studii in Moscova

Fostul senator Marius Marinescu a anuntat, duminica dimineata, ca a murit Ion Ceausescu, cel mai tanar frate al lui Nicolae Ceausescu.

Ian Ceausescu s-a nascut pe 23 martie 1932 in Scornicesti, fiind al saptelea copil al familiei. El a ajuns profesor de horticultura.

Cinci din cei sapte baieti vor pleca in capitala si la Pitesti, cei doi ramasi angajandu-se la munca in sat, scrie Historia. Ion a avut o copilarie linistita si datorita diferentei mare de varsta nu l-a avut in preajma pe fratele sau mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceausescu. Acesta din urma era plecat la Bucuresti. In anul 1939 Ion Ceausescu s-a inscris la scoala elementara, terminand sapte clase in anul 1948, datorita unei intreruperi de doi ani. Urmand exemplul a patru frati mai mari si a multor alti tineri din epoca, acesta va parasi satul natal. Ajuns in capitala isi continua studiile si se inscrie din anul 1949 la o Scoala Medie din Bucuresti, apoi intra in organizatia U.T.M unde a fost secretar de grupa, membru in comitetul U.T.M. pe scoala si membru in Biroul Regional Bucuresti. Scoala medie a absolvit-o in 1953. Cu ajutorul fratelui sau Nicolae Ceausescu, care devenise influent in partidul comunist, Ion a fost trimis pentru calificare la Moscova, unde a urmat cursurile Scolii Medii de Energie Electrica pana in anul 1956, an in care isi intrerupe scolarizarea din cauza problemelor de sanatate.

Incepand din anul 1957, a urmat cursurile Facultatii de Agronomie din Bucuresti, pe care a absolvit-o in anul 1961, obtinand diploma de inginer agronom. In timpul studiilor a lucrat la Combinatul Agro-Alimentar “30 Decembrie” ca muncitor calificat. In acest combinat isi intalneste viitoarea sotie, pe Ienciu Maria, de profesie tehnician veterinar. Cei doi au avut un copil pe Nicolae. Tatal fetei, Ienciu Alexandru de profesie tehnician agronom, era director al combinatul la care lucrau cei doi si afiliat P.M.R. Pentru ca a avut o origine sanatoasa si un frate influent, acesta a urcat usor in ierarhie fiind promovat sef de sectie si inginer sef adjunct. Din anul 1960 a fost confirmat membru al Partidului Muncitoresc Roman.

In dosarul sau Ion Ceausescu este elogiat, fiind descris ca un bun organizator, un sprijin pentru tovarasii cu care lucra si din acest motiv era “stimat si respectat” de acestia. Datorita rezultatelor a fost decorat cu Ordinul Muncii clasa a III-a.

Ion Ceausescu a locuit in aceeasi vila cu Ion Iliescu, aflat in dizgratie in ultimii ani ai regimului comunist, pe strada Herastrau 27. Aceasta casa fusese repartizata lui Nicolae Ceausescu, in anii 50, cand viitorul sef de stat era adjunct al ministrului Agriculturii si general-locotenent.  De altfel, Ion Ceausescu si Ion Iliescu au fost impreuna la studii la Moscova.

In timpul evenimentelor din decembrie 1989, Ioan Ceausescu impreuna cu familia sa au fost retinuti de Armata, desi nu avusese activitate politica. Nu au fost lansate acuzatii, care sa justifice retinerea abuziva. Familia a fost eliberata in ianuarie, iar Ion Ceausescu in primavara anului 1990.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Batran din Teleorman, spulberat pe trecerea de pietoni de un sofer de 32 de ani. Vitezomanul a fost depistat pozitiv la controlul anti-drog

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de…

10 minute ago

De teama confiscarii, miliardarii rusi sunt disperati sa-si mute averile din Occident la Moscova, unde este foarte posibil ca ele sa fie luate de Putin

Unii miliardari rusi au renuntat sa mai incerce sa isi pastreze banii in Occident si…

25 de minute ago

Noi ploi abundente sunt asteptate in Brazilia. Numarul persoanelor ucise de inundatii a depasit 100

Se asteapta ca alte ploi abundente sa loveasca Brazilia, in timp ce natiunea sud-americana se…

39 de minute ago

Donald Trump ii momeste pe magnatii petrolului: el le promite ca va anula politica ecologica a lui Biden, daca ii vor dona un miliard de dolari

Donald Trump, candidatul dreptei americane la presedintie, le-a promis patronilor companiilor petroliere ca va anula…

O oră ago