Categories: news

„A venit doar la urma la bufetul cu sarmale”. Intalnire cu Mircea Diaconu in Parlamentul European. Chiuleste de la treaba, dar nu rateaza sarmalele

Scriitorul Dan Alexe povesteste ca s-a intalnit in Parlamentul European cu Mircea Diaconu, la finalul unui eveniment organizat de Regiunea Bucuresti-Ilfov. El spune ca Diaconu n-a participat la nicio discutie, nu a fost vazut deloc in timpul dezbaterilor, insa a venit la „bufetul cu sarmale”, la final.

„Dupa trei ani de zile, am reusit sa-l vad azi pe Mircea Diaconu in Parlamentul UE… Am participat zilele astea la un eveniment interesant organizat de regiunea Bucuresti-ilfov in Parlamentul European de la Bruxelles. A durat mai multe zile, au venit tot felul de oameni din Romania cu proiecte precise, inclusiv primarul sectorului 5 din Bucuresti, acolo unde e Ferentari, cu proiecte de integrare a populatiei sarace, cautand fonduri UE, investitii etc.

Cand s-a incheiat totul, la urma de tot, azi, dupa mai multe zile de discutii, a fost un bufet romanesc, cu sarmale, mezeluri si vin, unde a aparut deodata si europarlamentarul Mircea Diaconu. Nu-l mai vazusem din 2014. Nu a participat la nici o discutie in zilele astea, a venit doar la urma la bufetul cu sarmale.

Va mai amintiti ca l-ati votat europarlamentar si ca l-ati trimis la Bruxelles pe 7.000 de euro pe luna (plus diurna si inca 20.000 euro pe luna pentru intretinerea asistentelor) sa va apere interesele, ca l-ati ales cu asa patima, de te sfasiau babetele pe caldaram daca nu te opreai sa semnezi petitia in favoarea lui?

Au trecut trei ani de acumulare de banet si n-a facut absolut nimic. Zero, absenta absoluta la zeci de mii de euro pe luna.

O singura data l-am mai intalnit, tot in Parlamentul UE, atunci in 2014, tot la un bufet romanesc, cand a venit din spate, in vreme ce eu imi umpleam farfuria, si mi-a zis:
— DIACONU: Buna ziua, domnule Alexe. Mi se spune ca ati scris despre mine ca n-am ce cauta la Bruxelles si ca sunt doar un mediocru actoras comunist.
— EU: N-am scris niciodata ‘comunist’”, a relatat Dan Alexe pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

12 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

12 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

12 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

12 ore ago