Categories: externerecomandate

„Abia se maritase”. Tetiana, soldat ucrainean, a fost ucisa pe frontul din Donetk. Avea numai 21 de ani

O ucraineanca soldat de numai 21 de ani, Tetiana Matiievska, din regiunea Lviv, a murit in regiunea Donetk. Moartea ei a fost anuntata pe pagina de Facebook a consiliului satesc Ivano-Frankivsk pe 12 ianuarie, anunta Sulpine Media.

Tetiana Matsiievska, o locuitoare a satului Ivano-Frankove, a murit pe 9 ianuarie.

„Vestea teribila a zguduit inca o data comunitatea noastra. O pierdere de nedescris, o durere arzatoare, tristete, lacrimi, disperare… Pe 09 ianuarie, compatrioata noastra, sergentul junior Tetiana Matiievska, a fost ucisa de o drona in timp ce se afla in misiune de lupta in zona Diliyivka, regiunea Donetk”, se arata in comunicat.

Potrivit consiliului satului Ivano-Frankivsk, Tetiana, pe care prietenii si familia o numeau „Nastia”, s-a casatorit recent pe front si isi facea planuri de viitor.

Luptele au facut ravagii peste noapte in orasul Soledar din estul Ucrainei, a declarat vineri un oficial de rang inalt de la Kiev, citat de CNN.

Ministrul adjunct al apararii din Ucraina, Hana Maliar, a scris pe Telegram ca „noaptea in Soledar a fost fierbinte, luptele au continuat”.

Fortele rusesti au aruncat „aproape toate fortele principale in directia Donetk si mentin o intensitate ridicata a ofensivei”, a adaugat ea, referindu-se la orasul din estul tarii.

Maliar a mai precizat ca aceasta este „o stare dificila a razboiului”, dar ca trupele ucrainene „incearca cu curaj sa mentina linia”, in pofida afirmatiilor Rusiei ca a obtinut controlul asupra regiunii.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

17 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

17 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

17 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

17 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

17 ore ago