Categories: politica

„Alegeri anticipate”. Ciolos, mesaj important aproape de miezul noptii, este primul lider care anunta ca „Romania nu isi poate permite inca un guvern PSD-ALDE”

Dacian Ciolos este primul lider politic care vorbeste despre „alegeri anticipate” imediat dupa demisia premierului Tudose. „Din punctul meu de vedere, coalitia PSD-ALDE a esuat”, spune Ciolos.

„Un an si unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliti in batalii de partid, doua guverne au fost decapitate de ambitii politice meschine.

Nu cred ca exista precedent in Romania ca un partid cu o majoritate confortabila in Parlament sa-si decapiteze doua guverne intr-un an.

Pe langa populism si incompetenta, guvernarea PSD-ALDE adauga un ingredient periculos pentru tara: instabilitate politica.

PSD si ALDE nu sunt in stare sa isi asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut in ei. Rezultatul nu poate fi decat unul singur: vor duce tara de rapa.

Din punctul meu de vedere, coalitia PSD-ALDE a esuat.

Romania nu isi poate permite inca un guvern creat din criza morala in care colcaie coalitia PSD-ALDE.

Este nevoie de o alternativa. O alternativa care trebuie construita cu toti cei care au aratat ingrijorare pentru felul in care e condusa tara de un an incoace si care acum sunt asteptati sa gandeasca solutii.

Daca vor fi alegeri anticipate ne asumam sa fim parte a acestei solutii”, a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Premierul Mihai Tudose a anuntat, luni seara, la finalul sedintei Comitetului Executiv (CEx) al PSD, care a durat mai bine de cinci ore, ca demisioneaza din functie, pentru ca asa a decis partidul, fiindu-i retras sprijinul politic.

Guvernul a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca premierul Mihai Tudose si-a inaintat in aceasta seara demisia din functie, urmand ca marti sa fie transmisa Administratiei Prezidentiale o adresa oficiala in acest sens.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca se pare ca el are ”mana proasta” si, prin urmare nu va mai face nicio propunere. Marti, la ora 11.00, va avea loc o noua sedinta a CEx pentru a nominaliza noua propunere de premier.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

9 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

9 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

12 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

9 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

9 ore ago