news

America, rupta iar in doua. Kyle Rittenhouse a fost achitat dupa ce a ucis doua persoane in timpul manifestatiilor antirasiste

Tanarul american Kyle Rittenhouse, care a ucis doua persoane si a ranit o a treia in cursul protestelor antirasiste din august 2020 la Kenosha, a fost achitat vineri dupa un proces foarte urmarit in Statele Unite, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Cei doisprezece jurati ai unui tribunal din statul Wisconsin l-au declarat pe Kyle Rittenhouse ”nevinovat” pentru cele cinci capete de acuzare, intre care crime, in a patra zi de deliberari.

Tanarul, in varsta de 18 ani, care risca inchisoarea pe viata, a pledat pentru legitima aparare in acest proces care dezvaluie fracturi ale societatii americane privind armele de foc, dreptul la autoaparare si miscarea antirasista Black Lives Matter.

Ca masura de precautie, guvernatorul din Wisconsin a cerut ca 500 de soldati ai Garzii Nationale sa fie pregatiti sa intervina in Kenosha, unde pe 23 august 2020 au avut loc proteste violente dupa uciderea de catre politie a unui barbat de culoare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

15 minute ago

Campanie electorala de 1 Mai, Ciolacu promite salarii foarte mari: „Dupa ce am depasit Ungaria, sunt convins ca putem ajunge si Polonia”

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a promis miercuri, in timpul unei vizite electorale alaturi de Gabriela…

25 de minute ago

Liderul opozitiei din Canada, dat afara din sedinta parlamentului dupa ce l-a numit „tacanit” pe premierul Justin Trudeau

Liderul principalului partid de opozitie din Canada a fost dat afara marti din sedinta Camerei…

2 ore ago

Un nou candidat la Primaria Capitalei: Diana Sosoaca. Biroul electoral i-a admis candidatura

Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 42 Municipiul Bucuresti a decis admiterea candidaturii presedintei a partidul…

2 ore ago