opinii

Anca Jurma s-a intalnit cu reprezentantii Comisiei de la Venetia. Ce le-a spus sefa DNA

Membrii Comisiei de la Venetia au avut o intalnire, vineri dimineata, cu reprezentantii Parchetului General, dar si cu sefii DNA si DIICOT, la discutii fiind abordate subiecte precum modificarea codurilor penale. Anca Jurma, sefa DNA, a spus ca discutia a fost una „tehnica”.

Reprezentantii Parchetului General s-au intalnit, vineri dimineata, cu delegatia Comisiei de la Venetia, pentru a discuta amendamentele la codurile penale. La intrunire au participat si Felix Banila, procurorul-sef DIICOT, si Anca Jurma, procurorul-sef interimar al DNA.

La iesirea din sediul Parchetului General, Anca Jurma a declarat ca au fost discutate aspectele tehnice ce vizeaza modificarea codurilor penale.

„Nu e vorba de niste concluzii, a fost o intalnire tehnica, cu expertii Comisiei de la Venetia. Am discutat despre legile de modificare a codurilor penale, aspecte tehnice, observatii pe care Ministerul Public deja le-a comunicat. Nu discutam ingrijorari, o sa vedeti comunicatul Parchetului General. Nu pot sa dau exemple, pentru ca deja toate observatiile pe care procurorii le-au formulat si le-au inaintat Parchetului General si CSM, le aveti pe site”, a declarat Anca Jurma, citata de Mediafax.

In cursul zilei de joi, membrii Comisiei de la Venetia s-au intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, cu membrii CSM, cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, dar si cu membri ai Comisiei speciale pentru Legile Justitiei.

„O delegatie a Comisie de la Venetia va efectua o vizita in Romania, in cadrul actiunilor de pregatire a avizului referitor la recentele amendamente la Codul Penal si la Codul de procedura penala, adoptate de catre Parlamentul Romaniei. Avizul a fost solicitat de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Delegatia va purta discutii cu presedintele Romaniei, ministrul Justitiei, reprezentanti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului General, Directiei Nationala Anticoruptie (DNA), Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Consiliului Superior al Magistraturii, Parlamentului, inclusiv ai Comisie speciale pentru Legile Justitiei, asociatii de judecatori si procurori si organizatii ale societatii civile”, se arata in anuntul publicat, miercuri, pe site-ul Comisiei de la Venetia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

18 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

18 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

18 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

18 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

18 ore ago