Categories: externe

Angela Merkel, declaratie in sprijinul muncitorilor ROMANI din strainatate: „Nu fac concesii”

Germania doreste relatii amicale cu Marea Britanie, insa va insista pentru ca Londra sa se bucure de un acces deplin la piata interna europeana doar daca accepta libera circulatie a cetatenilor UE. „Daca incep sa fac concesii cu privire la libertatea de miscare, atunci alta tara va veni maine si va spune ‘nu vreau nici eu asa de multi muncitori bulgari si romani’”, a declarat Angela Merkel, transmite News.ro.

Cancelarul Germaniei spune ca daca, la presiunea Londrai, se vor face concesii in domeniul liberei circulatii a muncitorilor, acest lucru va crea un precedent periculos in Uniunea Europeana. Angela Merkel a declarat ca, in pofida faptului ca regreta decizia britanicilor de a parasi blocul european, „nu putem actiona pentru a pune in discutie, intr-un final, intreaga Uniune Europeana”.

„Daca incep sa fac concesii cu privire la libertatea de miscare, atunci alta tara va veni maine si va spune ‘nu vreau nici eu asa de multi muncitori bulgari si romani’”, a declarat ea intr-o conferinta a tinerilor din cadrul CDU.

„Iar atunci va veni o a treia tara, iar apoi vor veni forte de extrema din Europa, iar noi ne vom inchide cu totii frontierele din nou si nu va mai exista nicio libertate de miscare, iar asta nu mai este Europa”, a adaugat Merkel.

Cancelarul german a subliniat ca accesul Regatului Unit pe piata unica europeana depinde de acceptarea de catre Londra a celor patru libertati, inclusiv libertatea circulatiei persoanelor.

„Daca Marea Britanie spune nu, atunci nu poate sa primeasca un acces deplin la piata unica europeana”, a subliniat ea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

2 ore ago

Premierul scotian Humza Yousaf, asteptat sa demisioneze astazi din functie, din cauza esecului de a obtine in continuare sprijin pentru un guvern minoritar

Premierul Scotiei, Humza Yousaf, va demisiona din functia de prim-ministru al Scotiei chiar astazi, potrivit…

9 minute ago

Curtea Penala Internationala de la Haga ar putea emite un mandat de arestare pe numele premierului israelian Beniamin Netanyahu, pentru crime de razboi

Oficialii israelieni se tem tot mai mult ca instanta juridica suprema de pe glob, Curtea…

26 de minute ago

Un bucurestean a castigat Marele Premiu la 6 din 49, in valoare de peste 3,5 milioane de lei, cu un bilet pe care a dat 10 lei si 50 de bani

 Un bucurestean sau o bucuresteanca (inca nu i se cunoaste identitatea) a castigat ieri marele…

28 de minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

2 ore ago