politica

Anunt surprinzator. Consilierul lui Vlad Voiculescu cere USRPLUS sa propuna de urgenta un nou ministru al Sanatatii: „Andrei Baciu nu este un om bine intentionat”

Stefan Voinea, consilierul lui Vlad Voiculescu care a provocat primele divergente intre fostul ministru si premierul Citu, cere conducerii USRPLUS sa numeasca de urgenta pe cineva in fruntea Ministerului Sanatatii. „Fiecare zi cu Andrei Baciu in fruntea ministerului pune la risc toate initiativele pozitive pe care Vlad Voiculescu le-a pornit la minister”, a avertizeaza Voinea.

„Fiecare zi in care Alianta USR PLUS nu desemneaza un inlocuitor pentru Vlad Voiculescu la Ministerul Sanatatii este o zi in care interesul politic este pus deasupra interesului public.

Pandemia nu s-a pus pe pauza pentru negocieri in coalitie. Sectiile ATI sunt pline in continuare. Campania de vaccinare merge tot mai prost, colonelul Gheorghita isi arata limitarile acum ca oferta este mai mare decat cererea.

Andrei Baciu, secretarul de stat care a fost numit de premier sa aiba in grija ministerul, nu are competenta sa poata administra situatia in care ne aflam acum. Si nici nu este un om bine intentionat.
Fiecare zi cu Andrei Baciu in fruntea ministerului pune la risc toate initiativele pozitive pe care Vlad Voiculescu le-a pornit la minister. Toata munca secretarului de stat Ioana Mihaila pentru PNRR (3 miliarde de euro pentru investitii in spitale si sanatate pana in 2026) este in pericol. Procesul de evaluare a directorilor DSP pornit de secretarul de stat Andreea Moldovan este acum blocat. Si exemplele pot continua.

E nevoie de un ministru al sanatatii din partea USR-PLUS ieri. Nu inteleg de ce Dan Barna nu a acceptat sa fie numit ministru interimar si sa delege atributiile Ioanei Mihaila.

Lupta cu Citu (corecta, de altfel) poate continua in paralel, nu trebuie distruse bruma de lucruri bune pornite in sistemul de sanatate in lunile acestea”, a scris Voinea pe Facebook.

Prim-ministrul Florin Citu a afirmat, vineri, intrebat cum raspunde acuzatiilor lansate de fostul ministrul al Sanatatii Vlad Voiculescu, ca nu comenteaza declaratiile unei persoane care „acum se afla in Opozitie”.

„Nu comentez declaratiile unei persoane care acum este in Opozitie, e complicat. Repet, nu comentez nici ce spune domnul Ciolacu in fiecare zi. Ar fi foarte mult timp sa acord acestor lucruri. Eu am fost foarte transparent si in sedinta de luni de coalitie. De mai multe ori am prezentat situatia, au fost facute evaluari, dar in sedinta de luni de coalitie am spus foarte clar, si au fost de acord cei trei presedinti de partid, ca in ceea ce priveste membrii cabinetului – si as vrea sa facem publica aceasta distinctie intre partea politica si guvernare – este un atribut constitutional al premierului. Cu totii am fost de acord cu acest atribut constitutional al premierului”, a spus Citu, in cadrul unei conferinte de presa.

El a adaugat ca acuzatiile aduse de Vlad Voiculescu „seamana foarte mult” cu cele formulate in Parlament, de foarte multe ori, de Opozitie.

„Va dati seama cum ar fi sa comentez declaratiile celor din Opozitie in fiecare zi. Nu as avea timp. Avem de trecut tara prin pandemie, lucruri foarte importante de facut. Opinii personale va dati seama ca nu comentez, dar as vrea sa-i asigur pe romani ca guvernarea este solida. Coalitia functioneaza. Ieri a fost un prim pas important. Am avut o sedinta de Guvern in care lucrurile au mers foarte bine, nu a fost nicio problema. Ieri s-a aprobat un memorandum prin care se aduc mai multe doze de vaccin Pfizer in Romania. 300 de mii dintre ele vin mai repede. Deci, lucrurile merg foarte bine si asta este un mesaj important pentru romani”, a precizat premierul.

Potrivit acestuia, buna functionare a Guvenului se reflecta in cresterea economica, in veniturile la buget si in aprecierea institutiilor internationale.

„Increderea in acest Guvern o vedem de la investitorii straini. Ne imprumutam la dobanzi mai mici decat o fac altii, ne imprumutam foarte bine si estimarile institutiilor internationale arata ca economia va creste mult mai rapid decat ne asteptam noi, deci aceasta incredere in Guvern exista si este foarte mare”, a sustinut prim-ministrul.

Florin Citu a completat ca sustine procesul de reforma si i-a sprijinit pe toti colegii din Guvern care au avut astfel de initiative.

„Anul trecut, am fost ministrul Finantelor si am facut un lucru pe care pana acum nu l-a mai facut un alt ministru. Am aratat ca se poate face reforma si incepi prin propriul minister cu reforma. Am fost ministrul care a redus numarul directorilor generali cu 20 si am redus cheltuielile de personal cu 133 de milioane de lei. Intr-un an de pandemie, am reusit sa fac reforma acolo, in ministerul meu. Reforma incepe cu propriul minister, aproape de tine”, a transmis el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Ciolacu, apel inconstient: „Inchideti televizoarele cand mai vedeti tot felul de persoane care va mint cu nerusinare”

Apel amuzat din partea premierului PSD Marcel Ciolacu, un abonat al televiziunilor de stiri, in…

17 secunde ago

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

3 ore ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

O oră ago

Fortele ruse ataca cu blindate regiunea Harkov, deschizand un nou front. Ucraina: „Atacurile au fost respinse”

Fortele ruse au lansat vineri dimineata un atac terestru blindat asupra regiunii Harkov din nord-estul…

O oră ago

Olt: Primul dosar penal pentru coruperea alegatorilor. Faina si malai din camion ca „daruri de Paste” – Video

Politistii s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal in care efectueaza cercetari…

2 ore ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

4 ore ago