Categories: life

Aplicatia care i-a salvat viata unui barbat prins sub un camion

Siri, celebrul asistentul personal de pe iPhone si care raspunde la comenzi vocale, i-a fost mai mult decat util unui tanar de 19 ani din Tenessee, SUA.

Prins sub camionul la care lucra, barbatul a strigat dupa ajutor, dar nu era nimeni prin preajma sa il auda. Noroc, insa, cu aplicatia Siri, care s-a activat in clipa in care l-a „auzit” pe tanar cerand ajutor. de aici apelarea serviciului de urgenta 911 a fost posibila printr-o simpla comanda vocala.

Imediat, o echipa de paramedici a sosit la casa barbatului pentru a-l scoate de sub masina. Potrivit idevice.ro, tanarul a scapat fara prea multe rani din acest accident, mai ales datorita asistentului personal Siri care l-a ajutat sa apeleze 911.

Chiar daca Siri functioneaza doar in limba engleza, el poate fi folosit si in Romania pentru a apela serviciile de urgenta.

Foto: idownloadblog.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Gabriela Jianu

Share
Published by
Gabriela Jianu

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

3 ore ago

Agramatisme la varful PSD: „Spun si eu la multi ani tuturor celor care poarta numele de… florii astazi si toate florile din aceasta tara si din Bucuresti”

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, s-a chinuit din rasputeri, duminica, sa le faca o…

44 de minute ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

3 ore ago

Inca doi jurnalisti rusi au fost arestati. Ei sunt acuzati de „extremism” fiind apropiati de Alexei Navalnii

Konstantin Gabov si Serghei Karelin risca cel putin doi ani de inchisoare pentru acuzatii de…

3 ore ago