news

Aproape 180.000 de pastravi vor fi sacrificati la pastravaria din localitatea Cartisoara, dupa ce s-au imbolnavit de hemoragie virala. Bazinele vor sta in conservare sase saptamani

Dupa aparitia unui focar de hemoragie virala, aproape 180.000 de pastravi vor fi ucisi in bazinele pastravariei Laita, din localitatea Cartisoara. Aici au murit deja 300 de pastravi bolnavi de hemoragie virala, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtatoarea de cuvant a Prefecturii Sibiu, Gabriela Elena Luca.

„O sa fie ucis tot efectivul de pastravi, adica aproximativ 176.600 pastravi, tinand cont de riscul de contagiune”, a explicat reprezentanta Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, pestii care au murit din cauza bolii se aflau in cinci bazine, dintr-un total de 20 ale pastravariei.

La pastravarie vor fi dezinfectate bazinele, dupa ce vor fi golite de apa. Dupa o luna jumatate de la finalizarea dezinfectiei, medicul veterinar va verifica daca mai exista pericolul de contaminare.

„Dupa finalizarea operatiunilor de dezinfectie, se va institui vidul sanitar de minim 6 saptamani de la finalizarea operatiunilor de dezinfectie, perioada in care bazinele vor ramane golite de apa, fiind lasate sub actiunea substantei dezinfectante. La finalul perioadei de vid sanitar, sub supravegherea medicului veterinar oficial, se vor preleva probe in vederea verificarii eficientei actiunii de decontaminare”, a mai precizat Gabriela Elena Luca.

Autoritatile au confirmat, vineri, focarul de septicemie virala la pastravii din pastravaria Laita.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

PNL, prima reactie la declaratiile lui Ciolacu privind Buzaul si Moldova: „Dispretuieste moldovenii, sa revina asupra declaratiei”

Presedintele PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, considera ca declaratiile premierului Ciolacu in legatura cu apartenenta…

38 de minute ago

SUA vor trimite arme in Ucraina prin Germania si Polonia: „Pentagonul a impachetat deja lucrurile si le-a depozitat in locurile potrivite, gata de plecare”

In urma aprobarii de la Washington, lucrurile au inceput sa se miste foarte repede: transporturile…

O oră ago

S-au suparat moldovenii pe Ciolacu. Asociatie din Iasi: „Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”

Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere explicatii premierului Marcel Ciolacu, dupa ce a acesta a…

2 ore ago

Reactie furioasa a Kremlinului dupa ce Parlamentul European a refuzat sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidentiale din Rusia

Parlamentul European debordeaza de contradictii interne si s-a transformat de mult timp intr-un generator de…

O oră ago