politica

Armand, mutare decisiva pentru a ingropa definitiv „mafia gunoaielor”. Romprest va fi obligata sa se desfiinteze

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) ridicarea licentei de functionare a Companiei Romprest Service SA.

„Operatorul de salubritate lucreaza pentru statul roman si nu invers. Ce se intampla acum e un santaj, un santaj total inacceptabil pe care statul roman nu trebuie sa il accepte. Pe strazile Sectorului 1, muncitorii operatorului de salubritate presteaza servicii scumpe, dar cand e vorba de serviciul public, de ridicare de gunoi, ei nu presteaza, desi acest serviciu este obligatoriu prin lege, prin regulamentul de salubritate, prin contract,” a afirmat primarul Clotilde Armand, intr-o declaratie de presa.

Ea a prezentat un caz care a avut loc pe raza Sectorului 1, in care angajatii Romprest, sub pretextul spalarii carosabilului, dadeau cu jet de apa peste gunoaie, fara sa le ridice.

„Acest santaj nu mai poate continua. Am facut solicitare la ANRSC pentru a analiza ridicarea licentei acestui operator santajist,” a precizat Clotilde Armand.

Una dintre solutiile propuse de edil pentru iesirea din criza este ca autoritatea locala sa plateasca direct sortatorii de deseuri, nu prin intermediul companiei Romprest. La sfarsitul lunii mai, Primaria Sectorului 1 a achitat suma de 9 milioane de lei catre Romprest, cu mentiunea clara ca suma de 4 milioane de lei sa fie virata catre sortatori.

Primarul Clotilde Armand solicita in continuare Institutiei Prefectului Capitalei declararea starii de alerta. „Asta mi-ar permite sa-i platesc direct pe sortatori si sa identific o situatie de rezerva – o alta companie care sa faca curatenie atunci cand vedem ca operatorul nu respecta contractul,” a conchis primarul Sectorului 1.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

3 ore ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

48 de minute ago

Fortele ruse ataca cu blindate regiunea Harkov, deschizand un nou front. Ucraina: „Atacurile au fost respinse”

Fortele ruse au lansat vineri dimineata un atac terestru blindat asupra regiunii Harkov din nord-estul…

41 de minute ago

Olt: Primul dosar penal pentru coruperea alegatorilor. Faina si malai din camion ca „daruri de Paste” – Video

Politistii s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal in care efectueaza cercetari…

2 ore ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

4 ore ago