Armand s-a tinut de cuvant. Hotarare prin care ii da afara din locuintele sociale pe angajatii A3, RTV si pe oamenii lui Tudorache

politica

Primaria Sectorului 1 a anuntat vineri ca va schimba criteriile pentru atribuirea locuintelor sociale. Contractele prezente expira in acest an iar numeroase locuinte sociale au fost acordate de fosta administratie PSD, fara respectarea legilor, unor angajati de la Antena 3, RTV si apropiatilor lui Daniel Tudorache.

Primaria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotarare de consiliu prin care este reglementata situatia contractelor de inchiriere pentru locuintele destinate tinerilor in varsta de pana la 35 de ani din imobilul situat in strada Muntii Tatra nr. 18-20, langa Piata Victoriei.

Blocul cuprinde un numar de 58 de garsoniere si este construit din fonduri proprii. Locuintele au fost inchiriate tinerilor incepand cu anul 2006, contractele fiind reinnoite din trei in trei ani: 2006, 2009, 2012, 2015 si 2018. O locuinta in acest imobil are o suprafata de aproximativ 43-44 de metri patrati, in functie de marimea balconului, iar chiria este de 10 lei/mp/luna.

„Prin acest proiect, mi-am propus sa schimbam radical modul de atribuire a locuintelor destinate tinerilor. Cat de curand, vom stopa practica acordarii locuintelor pentru tineri in baza relatiilor si a carnetului de partid. Aceste locuinte trebuie sa ajunga in mod corect si transparent la cei care au intr-adevar nevoie de ele: tineri cu varsta de pana la 35 de ani care nu-si pot permite o locuinta”, a declarat primarul Clotilde Armand, citata intr-un comunicat de presa al Primariei.

Potrivit proiectului de hotarare, atribuirea se va face in ordinea stabilita conform listei de prioritati intocmita in ordinea punctajelor obtinute. Locuintele se vor atribui tinerilor in varsta de pana la 35 de ani care realizeaza un venit mediu net lunar care nu depaseste salariul mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul National de Statistica.

„In prezent, printre chiriasii acestor garsoniere se numara mai multe persoane care au ori au avut functii de conducere in cadrul Primariei Sectorului 1 sau sunt fosti alesi locali. Concret, din cei 58 de beneficiari ai contractelor de inchiriere, 16 dintre ei au sau au avut raporturi contractuale cu Primaria. De altfel, multi dintre chiriasi au salarii in prezent care le-ar permite sa-si inchirieze o locuinta de pe piata libera”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

Documentul este pus in dezbatere publica pe site-ul www.primariasector1.ro si orice persoana interesata il poate consulta accesand urmatorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html

Citeste si: Clotilde Armand ii da afara pe angajatii Antena 3 si RTV din locuintele sociale ale Primariei: „Niciunul nu indeplineste conditiile. Nimeni nu este mai presus de lege”

Clotilde Armand a anuntat la sfarsitul lunii aprilie ca mai multi angajati de la RTV si Antena 3 au locuinte sociale.

„Fostul edil al Secolului 1 a rasplatit un jurnalist de la aceasta televiziune (RTV) cu o locuinta sociala exact inainte sa-si piarda mandatul. Fara sa indeplineasca toate criteriile. Poate ca acum se intelege disperarea. Mai sunt si alti ‘beneficiari’ de locuinte sociale care muncesc la cabinetul parlamentar al fostului primar si nu se incadreaza in creieriile pentru acordarea acestor locuinte. Voi publica curand aceste nume si vom reglementa contractele pentru ca aceste situatii sa nu se mai intample niciodata”, a anuntat Armand pe Facebook.

Potrivit unor surse consultate de aktual24.ro, „jurnalistul” de la RTV care a primit apartament de la Daniel Tudorache este Rafaelo Varga. De asemenea, ar fi inca doi angajati ai postului Antena 3 care si ei au primit apartamente sociale de la Primaria Sector 1.

Citeste si: Locuinta sociala pentru consiliera lui Tudorache-Diamante. Cum o ameninta aceasta pe Clotilde Armand: „Trebuie suspendata si cercetata penal”

Mai mult despre:

Comentarii: