externe

Armata israeliana confirma uciderea lui Marwan Issa, numarul 3 din Hamas, in atacul din centrul Fasiei Gaza

Purtatorul de cuvant al Fortelor de Aparare ale Israelului a confirmat marti ca adjunctul comandantului adjunct al aripii militare a Hamas, Marwan Issa, ar fi fost ucis intr-o lovitura aeriana israeliana in centrul Fasiei Gaza la inceputul acestei luni.

Intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat ca, dupa ce armata „a analizat toate informatiile”, a putut confirma ca Issa a fost ucis in atacul impotriva unui tunel din Nuseirat, in centrul Fasiei Gaza, la 10 martie.

Alaturi de Issa, comandantul de rang inalt al Hamas, Ghazi Abu Tama’a, a fost de asemenea ucis in lovitura, potrivit lui Hagari, citat de cotidianul The Times of Israel.

Statele Unite anuntasera anterior ca Issa ar fi fost ucis in lovitura, desi, la momentul respectiv, Israelul a declarat ca inca evalueaza rezultatele bombaramentului.

Issa era considerat numarul trei in organizatia terorista din Gaza si era adjunctul lui Mohammed Deif, seful aripii militare a Hamas, Brigazile Izz ad-Din al-Qassam. Se crede ca impreuna cu liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, cei doi ar fi pus la cale masacrul din 7 octombrie din sudul Israelului, care a declansat razboiul.

Cunoscut sub numele de „Omul din umbra”, Issa a fost mult timp faimos pentru ca avea rareori aparitii publice.

El este cel mai inalt oficial Hamas din Fasia Gaza care a fost ucis de Israel in timpul razboiului in curs. Adjunctul liderului politic al Hamas, Salah al-Arouri, a fost ucis de Israel intr-un atac aerian in capitala Libanului, Beirut, in ianuarie.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

10 ore ago

Record negativ: Venezuela ar putea fi prima natiune care isi pierde toti ghetarii

Venezuela ar putea fi prima natiune din istoria moderna care si-a pierdut toti ghetarii dupa…

10 ore ago

Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi…

6 ore ago

Un roman a reusit sa-si faca praf Ferrari-ul intr-un accident intre Turda si Cluj-Napoca

Doi barbati au ajuns la spital si un Ferrari a fost facut praf in urma…

10 ore ago

Zelenski l-a demis pe seful serviciului de protectie si paza dupa ce doi agenti ai acestuia au fost acuzati de complot in vederea asasinarii presedintelui

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe seful serviciului de protectie, la doua zile…

10 ore ago

Slovenia va recunoaste statul palestinian pana la jumatatea lunii iunie

Guvernul sloven a initiat joi procedura de recunoastere a unui stat palestinian ca forma de…

10 ore ago