politica

Robu (PNL), sustinut de PSD la Primaria Timisoarei: „Nu putem fi talibani, nu mai sunt ideologiile atat de separate una de alta”

Candidatul agreat de coalitia de la guvernare pentru Primaria Timisoara, liberalul Nicolae Robu, a vorbit pentru prima data despre scandalul din partidul sau, dupa ce presedintele PNL Timis, Alin Nica, a fost demis de la conducerea filialei judetene pentru ca s-a impotrivit vehement aliantei electorale PSD-PNL in judetul Timis. Robu le-a spus timisorenilor care il urmaresc pe pagina de Facebook ca ”nu putem fi talibani” si ca ideologiile celor doua partide nu mai sunt ”atat de separate”. Robu sustine ca este rational si ca infrangerea de la alegerile locale din 2020 i-a prins bine.

”Lupta s-a incheiat acum si nu vreau sa o comentez. Am primit mesaje, evident ca ele nu sunt nicidecum de la simpatizanti, care sunt ingrijorati ca eu voi avea si sustinerea PSD. Ei se afiseaza ca fiind ingrijorati de mine si de soarta mea, in realitate sunt ingrijorati pentru ei”, a spus Nicolae Robu, intr-un live pe pagina sa de Facebook, citat de news.ro.

Robu considera alianta electorala dreapta-stanga o sansa pentru dezvoltare.

”Oameni buni, haideti sa iesim din fierbinteala. Eu sunt foarte rational, m-am schimbat. Mi-a prins bine infrangerea din 2020. Sa ne gandim: tara asta este condusa de alianta PSD-PNL si eu zic ca e o sansa pentru Romania ca intr-o perioada atat de critica (…) sa aiba o guvernare stabila, formata din cele mai puternice partide.

(…) Sunt perioade in istorie in care trebuie sa trecem peste diferentele doctrinare. Nu putem fi talibani, mai ales in ultimii multisori ani, nu mai sunt ideologiile atat de separate una de alta. Nu putem ramane in talibanism pentru ca e pagubos. Trebuie sa avem mintea mai flexibila, sa fim mai pragmatici, sa facem binele comunitatii”, a precizat Robu.

Raspunzand unui comentariu al unui internaut, Robu a spus ca ”dreapta sanatoasa e in PNL; restul sunt traseisti.”

”Ne acuza ca ne-am aliat cu PSD si vorbesc de polul dreptei alaturi de USR. (…) USR e mult mai de stanga decat PSD”, a adaugat Robu.

Candidatul aliantei PSD-PNL la Primaria Timisoara nu a dorit sa comenteze despre cazul lui Alin Nica: ”Eu nu vreau sa il critic pe colegul Alin Nica. Nu am nicio lupta cu dansul”.

Robu a vorbit insa despre Alfred Simonis.

”La alegerile locale e votat omul. In orice configuratie as fi candidat as fi luat aproximativ tot atatea voturi (…) Domnul Alfred Simonis, lasand la o parte unele declaratii, este omul numarul trei in statul roman. Presupun ca a trecut prin filtre serioase ca sa fie propulsat si acceptat acolo. Tot ce ma intereseaza este sa facem bine Timisoarei. Cu orice trebuie sa lucrez, eu lucrez”, a mai afirmat Nicolae Robu.

Purtatorul de cuvant al PNL Ionut Stroe a anuntat ca Biroul Politic National al partidului a decis, in sedinta de marti, demiterea de la conducerea organizatiei Timis a lui Alin Nica, sefia organizatiei fiind preluata interimar de catre Vasile Blaga. De asemenea, PNL si PSD au decis ca PSD sa aiba candidatul comun al coalitiei la sefia Consiliului Judetean Timis sa fie de la PSD, iar candidatul comun al coalitiei pentru Primaria Timisoara de la PNL.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a declarat ca demiterea lui, de catre Biroul Politic National al PNL, de la sefia organizatiei liberale Timis pentru ca a refuzat sa se alieze cu PSD echivaleaza practic cu „o excludere” din partid.

„Am aflat cu neplacere ca Timisul si timisorenii au fost vanduti, ca la piata, pe o negociere stramba, in defavoarea Partidului National Liberal din Timis. Am aflat, asa mi-au spus colegii, ca PNL a cedat santajului PSD cu anticipatele, cedand Timisul si Timisoara catre PSD si evident ca am fost sacrificat de dragul stabilitatii nationale. Ma bucur daca eu si colegii mei de la Timis suntem sacrificati pentru Romania. Fac cu drag acest sacrificiu, asa cum l-au facut miile de timisoreni, in 1989, dar nu pot sa accept si niciunul dintre colegii mei nu accepta sa fim sacrificati, asa cum am fost de fapt, pentru santajul PSD. Timisul si Timisoara nu vor fi pacaliti. Oamenii din Timis si din Timisoara vor sti sa aleaga. (…) Mi-am luat ramas bun de la colegii mei (…) pentru ca pentru noi, cei de la Timis, aceasta demitere echivaleaza practic cu o excludere din Partidul National Liberal, pentru ca nu vom avea sansa sa aparam ideile unui proiect de dreapta, in jurul PNL, in judetul nostru”, a declarat Alin Nica, marti, dupa ce a plecat de la sedinta BPN al PNL.

El a precizat ca nu vrea sa ia decizii „la cald, sub imperiul emotiilor”, ca se va consulta cu familia si cu colegii din filiala in privinta hotararii sale.

„E o decizie foarte grea, am fost si sunt membru PNL de 20 de ani, sunt liberal si voi fi liberal in continuare. Indiferent ce decizie voi lua, vreau sa ma consult cu familia, vreau sa ma consult cu colegii mei din filiala, cu cei care si-au pus increderea in mine si voi vedea ce voi face pe viitor. (…) Imi doresc sa candidez in continuare, vreau sa vad care sunt optiunile pe care le am la dispozitie si dupa aceea (…) voi anunta”, a adaugat Nica.

Liberalul nu a exclus posibilitatea de a candida ca independent pentru sefia CJ Timis, dar a subliniat ca „are si alte optiuni”.

Intrebat daca printre optiuni se numara si candidatura din partea Aliantei Dreapta Unita, Alin Nica a raspuns: „Evident ca da”.

Potrivit lui Nica, „colegii liberali au ciuruit idealurile aspiratiile si dorintele electoratului de dreapta din Timis”.

„In 1989 noi ne am luptat (…) pentru dreptul intregii tari de a avea o politica curata, o politica transparenta, o politica aproape de cetateni. Ei bine, prin aceste decizii oculte luate in spatele usilor inchise, pe combinatii, pe interese care sunt departe de nevoile oamenilor, ne-am indepartat foarte mult de aceste idealuri pentru care unii si-au pierdut viata. E mare pacat. Plec de aici, de la Bucuresti, cu inima impacata ca am facut tot ce imi sta in putinta pentru cei peste 104.000 de timiseni care ne-au dat increderea in 2020 si m-am luptat impotriva ‘dictatelor’ de la Bucuresti. Imi exprim speranta ca flacara Revolutiei din Timisoara nu a murit si va continua, chiar daca eu sunt singurul care am avut curajul sa iau atitudine impotriva acestei nedreptati care se face pentru Timis si Timisoara”, a explicat Alin Nica, citat de Agerpres.

El a precizat ca nu a primit din partea liberalilor „niciun argument logic si viabil” pentru el, pentru timisoreni si timiseni.

„Extremismul in Europa a proliferat acolo unde conducerile partidelor mainstream au fost slabe. Este cazul si la noi in Romania. Din pacate, PNL si PSD au conduceri foarte slabe, nu transmit emotie si nu transmit incredere in randul cetatenilor si acest lucru se vede prin proliferarea extremismului. (…) Raspunderea pentru aceasta decizie dezastruoasa pentru PNL trebuie si va apartine conducerii partidului. (…) Nu pot sa-mi asum eu un esec al PNL-ului in alegeri si al constructiei acesteia”, a mai sustinut Nica.

Intrebat despre experienta politica a lui Nicolae Ciuca, el a raspuns: „Evident ca nu are experienta politica, dar nici macar acest lucru nu este un handicap, dar, atunci cand ai o gramada de oameni cu experienta politica in jurul tau, ai mai multe asteptari”.

„Ceea ce se intampla la Timis e foarte grav. Ne indreptam catre disolutia PNL in Timis, catre validarea ca unic proiect de dreapta a Aliantei Dreapta Unita, pentru ca PNL nu va avea niciun exponent care sa lupte in aceste alegeri locale in judetul Timis. Tot ceea ce se intampla in Timis va avea un efect de contagiune in toata regiunea si nu numai, inclusiv la Bucuresti, pentru ca liberalii autentici sunt siderati de astfel de abordari netransparente si pe sub masa”, a transmis Alin Nica.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

9 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

9 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

9 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

9 ore ago

Luni aflam ordinea candidatilor la europarlamentare, pe buletinele de vot. 542 de candidati, pentru 33 de locuri in Parlamentul European

Presedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorti pentru stabilirea…

9 ore ago