externe

Armenia ar fi de acord cu revenirea „istorica” a patru sate de granita la Azerbaidjan

Armenia a fost de acord sa returneze in Azerbaidjan patru sate situate la granita comuna, a declarat vineri purtatorul de cuvant al ministrului azer de externe, Aykhan Hajizada, potrivit Reuters.

Hajizada a postat pe X ca cele patru sate erau detinute de Armenia de la inceputul anilor 1990 si revenirea lor a fost un „eveniment istoric mult asteptat”.

Ministerul de Externe al Armeniei a declarat ca cele doua tari au ajuns la un acord preliminar cu privire la patru sectiuni ale frontierei disputate.

Azerbaidjanul a spus ca revenirea satelor este o conditie prealabila necesara pentru un acord de pace care sa puna capat a peste trei decenii de conflict intre cele doua tari, care faceau ambele parte din Uniunea Sovietica.

Acordul de vineri, incheiat la o intalnire prezidata de viceprim-ministri ai ambelor tari, a fost cel mai clar semn de progres intre cele doua parti.

Dupa doua razboaie majore intre ei, impulsul s-a schimbat dramatic in favoarea Azerbaidjanului in septembrie anul trecut, cand fortele sale au organizat o ofensiva fulger pentru a recastiga controlul asupra regiunii Nagorno-Karabah, unde etnicii armeni se bucurau de independenta de facto de la mijlocul anilor 1990.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

9 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

6 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

6 ore ago