news

Astazi, un nou termen de judecata in dosarul Vlad Pascu – ar putea fi si ultimul, inainte de pronuntarea sentintei

Un nou termen in dosarul in care este judecat Vlad Pascu – tanarul drogat care a produs accidentul de la 2 Mai, in urma caruia doi tineri si-au pierdut viata – este programat, joi, de la ora 10.00, la Judecatoria Mangalia. La acest termen ar putea fi audiati parintii tinerilor morti in accident. In plus, este posibil ca acesta sa fie si ultimul termen de judecata inainte de pronuntarea sentintei.

Judecatoria Mangalia ar putea introduce in aceasta cauza, la acest termen, Fundatia Romana pentru Asistarea Victimelor Accidentelor, transmite Realitatea TV. De asemenea, vor fi citate partile civile din acest dosar, este vorba de parintii tinerilor morti in accidentul rutier si de tinerii raniti, pentru a fi audiati. Totodata, instanta va cita si un martor pentru audiere.

Judecatoarea din acest dosar va fi si la acest termen Ioana Ancuta Popovociu. Inspectia Judiciara solicitase Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea acesteia din functie pana la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au apreciat ca exercitarea in continuare a functiei de catre judecator ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare si ar fi de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei.

Cererea se afla pe ordinea de zi a sedintei CSM de miercuri, iar judecatoarea a cerut o amanare, aceasta fiind acordata pentru 24 aprilie atunci cand va fi discutata situatia sa.

Avocatii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut in urma cu cateva saptamani recuzarea judecatoarei Ioana Ancuta Popovociu, iar cererea lor a fost respinsa. De asemenea, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Mangalia au solicitat Curtii de Apel Constanta stramutarea dosarului, dar si aceasta cerere a fost respinsa.

Reamintim ca primul termen in procesul lui Vlad Pascu a avut loc pe 22 februarie, la ora 9.00, la Judecatoria Mangalia. Dosarul a fost amanat pentru ora 12.30 deoarece Pascu avea termen si la Tribunalul Constanta, pentru a scapa de arestul preventiv, dar acea cerere a fost respinsa.

La reluarea procesului, judecatoarea din dosar a constatat ca Vlad Pascu nu are aparare deoarece unul dintre avocati s-a retras din dosar, iar celalalt a mentionat ca protesteaza, fiind solidar cu actiunea declansata de Baroul Bucuresti si a cerut ca urmatorul termen sa fie acordat dupa 29 februarie.

Judecatoarea a dispus ca urmatorul termen sa aiba loc pe 14 martie si a emis o adresa catre Baroul Constanta, in vederea desemnarii unui aparator din oficiu pentru Vlad Pascu, pe toata durata procesului.

Parintii victimelor din accidentul provocat de Vlad Pascu au fost nemultumiti de atitudinea pe care aceasta a avut-o in sala de judecata. Astfel, ei au declarat jurnalistilor ca atunci cand ea a intrat in sala ar fi mestecat guma. Ulterior, judecatoarea a cerut buletinul tanarului mort in accidentul rutier despre care nu stia ca a decedat.

Al doilea termen de judecata a avut loc pe 14 martie. Tatal tinerei ucise in accidentul produs de Vlad Pascu si-a exprimat nemultumirea pentru ca Vlad Pascu nu a fost adus la acel termen.

Tatal tanarului ucis in accident a mers cu fotografia fiului sau in sala de judecata si cu toate acestea judecatoarea l-a intrebat cine este.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezinta familia tinerei care a murit, a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca solicitarea sa de schimbare a incadrarii juridice nu a fost dezbatuta la acest termen, dar ca lui Vlad Pascu i-a fost admisa cererea de a fi judecat in procedura simplificata si astfel beneficiaza de o reducere cu o treime a pedepsei.

La termenul urmator de judecata, in 4 aprilie, Judecatoria Mangalia a respins cererea de schimbare a incadrarii juridice in omor calificat.

In 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar in jurul orei 5.25, in apropiere de 2 Mai, a intrat intr-un grup de pietoni. In urma impactului, doi tineri si-au pierdut viata si alti trei au fost raniti.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului si a fost gasit apoi de politisti in Vama Veche. Anchetatorii au stabilit ca el se afla sub influenta mai multor substante interzise, printre care cocaina, amfetamina si metamfetamina.

Vlad Pascu a fost trimis in judecata, in luna octombrie, pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si conducerea unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Manifestantii impotriva „legii rusesti” din Georgia, reprimati violent – politia a folosit impotriva lor gloante de cauciuc si gaze lacrimogene – VIDEO

Politia georgiana a folosit forta marti impotriva manifestantilor de la Tbilisi, unde mii de persoane…

24 de minute ago

Al doilea inculpat in cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu a fost adus in tara

Al doilea inculpat in cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner a fost…

39 de minute ago

Amenintat cu un mandat de arestare pentru crime de razboi, premierul Netanyahu acuza Curtea Penala Internationala ca „neaga dreptul Israelului la autoaparare”

Premierul Benjamin Netanyahu a acuzat marti Curtea Penala Internationala (CPI) de la Haga ca incearca…

54 de minute ago

Incendiul declansat de explozia unei butelii de gaz a ucis opt oameni intr-un restaurant din Beirut – VIDEO

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marti cel putin opt…

O oră ago

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

12 ore ago