news

Atentie la fraudele virtuale: o pagina de internet promitea castiguri uriase imaginea si semnatura ministrului Energiei, Sebastian Burduja

Ministerul Energiei a atras atentia, miercuri, asupra unei noi tentative de frauda, care foloseste numele si imaginea ministrului Sebastian Burduja si chiar o semnatura a acestuia.

Ministerul a anuntat ca ar fi fost construita o pagina de socializare care promite castiguri uriase in schimbul unei sume de bani investite.

”Atragem atentia cu privire la o noua tentativa de inselaciune care foloseste imaginea si numele ministrului Energiei, Sebastian Burduja.

Recent, am identificat o pagina falsa care promite castiguri uriase peste noapte, in schimbul unei sume de bani investite. Mai grav, aceasta pagina contine si o semnatura falsa a ministrului”, au transmis reprezentantii Ministerului Energiei.

Semnatura nu este reala si nu reprezinta avizul Ministrului Energiei.

”Recomandam tuturor sa fie extrem de vigilenti in fata acestor acte de inselaciune si sa raporteze imediat paginile de acest gen platformelor corespunzatoare.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va formula si de aceasta data o plangere penala la DIICOT impotriva persoanelor care au creat si publicat pe Internet acest continut inselator si fals”, au mai transmis oficialii ministerului.

Ministerul Energiei a anuntat, saptamana trecuta, ca a fost depusa plangere penala la DIICOT dupa ce imaginea si vocea ministrului Sebastian Burduja au fost folosite ilegal intr-un videoclip deepfake si intr-un articol fake news, care sustin ”in mod fals promovarea de catre ministrul Energiei a unei platforme investitionale create de doua companii, cu promisiunea unor castiguri financiare pentru cetateni”.

”Romanii ar trebui sa fie precauti in accesarea platformelor care promit profituri uriase peste noapte”, afirma atunci Sebastian Burduja, citat de Antena 3-CNN.

Ministrul Energiei nu este singurul vizat de astfel de inselatorii.

Recent, imaginea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost folosita pentru a promova o fictiva vanzare de actiuni la o companie.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

4 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

4 ore ago

Rusia a infiintat „politia cartilor”. Literatura, odata cu statut special, va fi de acum cenzurata

Un nou „consiliu de experti” infiintat in Rusia foloseste o lege veche de un deceniu…

4 ore ago

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti din Senegal s-a scufundat in largul Insulelor Canare

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti care…

5 ore ago

Curtea Internationala de Justitie a respins o cerere inaintata de Nicaragua de a ordona Germaniei sa inceteze vanzarea de arme catre Israel

Curtea Internationala de Justitie a respins, cu 15 voturi la unu, cererea inaintata de Nicaragua…

5 ore ago