politica

AUR se lauda ca racoleaza ”romani conservatori, iubitori de patrie” plecati din USR

AUR incearca o delimitare de PSD, astfel ca a inceput sa racoleze fosti membri USR. Intr-un comunicat emis marti, formatiunea condusa de George Simion se lauda ca ”romani iubitori de patrie”, ”conservatori”, si-au depus adeziunea.
”Inca doi dintre fondatorii USR se alatura Aliantei pentru Unirea Romanilor. Romanii iubitori de patrie strang randurile!
Doi fosti lideri ai Uniunii Salvati Romania (USR), din aripa conservatoare a formatiunii, adera la Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR). Este vorba despre Raluca Amariei, fost vicepresedinte la nivel national si fostul lider al filialei judetene Sibiu a USR, si Dan Radulescu, fost deputat USR, membru fondator si presedinte al filialei judetene Prahova.
Dupa ce Amariei si Radulescu au demisionat din USR in 2020, ca urmare a diferentelor tot mai accentuate de viziune si de orientare doctrinara, acestia au decis sa se alature Aliantei pentru Unirea Romanilor, singurul partid care isi fundamenteaza activitatea pe 4 mari valori: familia, natiunea, credinta si libertatea”, arata AUR intr-un comunicat postat pe Facebook.
In comunicat sunt incluse si declaratiile celor doi. Amariei sustine ca ”AUR e singura formatiune care merita o sansa in momentul de fata”.
„Am acceptat invitatia celor doi copresedinti George Simion si Claudiu Tarziu de a participa la aceasta constructie indrazneata si le multumesc pentru increderea pe care mi-au aratat-o. Alianta pentru Unirea Romanilor a ajuns in Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest. Acum are sansa sa demonstreze ca este o alternativa credibila si serioasa in politica romaneasca. Imi doresc ca in 2024 Alianta pentru Unirea Romanilor sa fie optiunea de vot pentru cei mai multi romani, singura formatiune care merita o sansa in momentul de fata”, a declarat Raluca Amariei.
La randul sau, Radulescu spune ca el lupta pentru familie, natiune, credinta si libertate, astfel ca nu avea unde merge decat la AUR.
„Inca de cand mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegatorii ca voi continua lupta politica pe care am inceput-o. Voi milita, in continuare, pentru un sistem de invatamant incluziv si performant si pentru dreptul nostru constitutional la un mediu sanatos. Principiile mele conservatoare se regasesc in cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astazi este unul firesc catre singura zona din politica romaneasca ce are ca puncte cardinale familia, natiunea, credinta si libertatea”, a precizat Dan Radulescu, care va coordona departamentul de politici publice al filialei AUR Prahova.
In comunicat, AUR precizeaza ca au mai fost si alte racolari: ”Optiunea fostilor lideri de la USR, cu viziune crestina si conservatoare, nu este singulara, alti cinci consilieri locali de Bucuresti au plecat din USR si au intrat in AUR in vara anului 2020, unul dintre acestia fiind liderul consilierilor de la Sectorul 4, membru fondator al USB si USR, Antonio Andrusceac, in prezent deputat AUR de Bacau”.
Andruseac a plecat din USR dupa ce a fost contestat pentru mai multe declaratii sexiste si misogine: ”Toate femeile sunt facute pentru a fi sotii si mame, iar frustrarile nu se ascund in cariera” – e una dintre afirmatiile lui Andrusceac pe Facebook, stearsa intre timp.
Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

2 ore ago

Iar scandal in Parlament, un ales a capturat microfonul Camerei Deputatilor: „Nu stati cu fundul la sala” – Video

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a fost suspendata, luni, cu 20 de minute mai…

40 de minute ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

2 ore ago

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a fost victima hackerilor chinezi

Guy Verhofstadt, fost prim-ministru belgian si membru al Parlamentului European, a dezvaluit ca a fost…

2 ore ago

Dupa „Diamante”, si Vanghelie si-a depus candidatura: „Invatamantul este prioritatea mea. O sa fim un exemplu si pentru alte tari din Europa”

Marian Vanghelie si-a depus, luni, candidatura ca independent la Primaria Sectorului 5. Trimis in judecata…

2 ore ago