externe

Autoritatile din Odesa au decis in cele din urma sa darame statuile imparatesei Ecaterina a II-a a Rusiei si a lui Alexandr Suvorov

Consiliul municipal din Odesa a votat pentru demontarea si mutarea monumentelor dedicate imparatesei Ecaterina a II-a si comandantului Alexandr Suvorov, potrivit serviciul de presa al Consiliului Municipal Odesa, citat de glavcom.ua.

„In cadrul celei de-a 16-a sesiuni a Consiliului Municipal Odesa, deputatii au sustinut decizia de a demonta si muta monumentele fondatorilor orasului Odesa”, se arata intr-un comunicat.

Demolarea si mutarea monumentului dedicat Ecaterinei a II-a a fost sustinuta de 43 de deputati (97,7%) dintre cei prezenti. Demolarea si relocarea monumentului lui Suvorov a fost sustinuta de 93,2% (41 de deputati) dintre cei prezenti.

Reamintim ca, anterior, Consiliul Municipal Odesa a anuntat finalizarea consultarii populare, in cadrul careia majoritatea cetatenilor au sustinut demontarea monumentului dedicat imparatesei ruse Ecaterina a II-a. Primarul din Odesa, Ghennadi Truhanov, care in trecut s-a opus demolarii monumentului, a declarat ca va vota la sedinta consiliului municipal pentru demontarea monumentului .

Pe 6 noiembrie, monumentul imparatesei Ecaterina a II-a din Odesa a fost inconjurat de un gard de catre autoritatile locale iar sculptura a fost invelita intr-un sac negru.

Luna trecuta, primarul  le-a sugerat locuitorilor din Odesa sa creeze un complex care sa se numeasca „Trecutul imperial si sovietic”, in loc sa demoleze monumentele. Ulterior, Truhanov a declarat atunci ca este impotriva demolarii „barbare” a monumentului dedicat imparatesei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Armele americane pentru Ucraina, distribuite cu trenuri care circula noaptea. Transporturile vin din Germania si trec prin Polonia

Transporturile de munitie americana sunt pe cale sa ajunga in Ucraina din Polonia, dar si…

2 ore ago

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape…

2 ore ago

Presshub: Centrala nucleara de la Cernobil: 38 de ani de la accident si 2 ani de la deocupare

Acum treizeci si opt de ani a avut loc un accident la centrala nucleara de…

O oră ago