Categories: politica

„Avem oricand o propunere de premier” – PNL vrea guvernarea. Mingea e la presedintele Iohannis

Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), Raluca Turcan, lider al organizatiei judetene PNL Sibiu, spune ca liberalii pot guverna responsabil si ca au oricand o propunere de premier, pe care insa ar trebui sa o discute la consultari cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, daca PSD si-a pierdut majoritatea parlamentara.

„PNL Sibiu intareste faptul ca scopul oricarui partid politic este sa ajunga la guvernare pentru a exercita puterea in interes public. PNL urmareste insa sa ajunga la guvernare, nu intr-un malaxor de negocieri si compromisuri daunatoare asteptarilor celor multi. PNL poate guverna responsabil, are oricand o propunere de premier pe care insa ar trebui sa o discutam la consultari cu Presedintele daca PSD a pierdut cu adevarat majoritatea”, a declarat Raluca Turcan, vineri, pentru AGERPRES.

Declaratia a fost facuta in urma sedintei de la PNL Sibiu, unde Raluca Turcan este presedintele filialei judetene.

Potrivit prim-vicepresedintelui PNL, liberalii sunt pregatiti sa inceapa discutii pentru formarea unui nou guvern cu toti cei care nu sustin PSD-ul.

„Stabilitatea Romaniei este prioritara, asigurarea guvernarii nu este o chestiune de orgoliu politic. Daca vom avea semnale ca actuala majoritate nu mai functioneaza, PNL este pregatit sa inceapa discutii cu toti cei care resping politica PSD si influenta toxica a lui Liviu Dragnea asupra actului guvernarii. Cu toate acestea, PNL nu este dispus sa negocieze lucruri de ne-negociat, asa cum a procedat PSD. PNL nu va guverna cu PSD”, a mai precizat Raluca Turcan, pentru AGERPRES.

Raluca Turcan atrage atentia ca PSD-ALDE „nu si-au exclus tradatorii” si ca „cifrele sunt in continuare in favoarea lor”.

„In acest moment al crizei politice generata de PSD, decizia institutionala este la presedintele Iohannis care desemneaza o persoana pentru functia de prim-ministru. Vom participa la consultarile de la Cotroceni si vom vedea daca aritmetica parlamentara este in favoarea PSD-ALDE. Inca nu si-au exclus tradatorii. Cifrele sunt in continuare in favoarea lor”, a spus Raluca Turcan.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis joi o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor reprezentate in Parlament, prin care ii invita la consultari, luni, la Palatul Cotroceni, in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, luni, la ora 15,00, vor veni la consultari reprezentantii PSD si ALDE, la ora 16,00 au fost invitati cei ai PNL, iar la ora 17,00 — USR. La ora 17,30, delegatia PMP va veni la Cotroceni pentru consultari, la ora 18,00 sunt asteptati reprezentantii UDMR, iar la ora 18,30 — grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

PNL, prima reactie la declaratiile lui Ciolacu privind Buzaul si Moldova: „Dispretuieste moldovenii, sa revina asupra declaratiei”

Presedintele PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, considera ca declaratiile premierului Ciolacu in legatura cu apartenenta…

41 de minute ago

SUA vor trimite arme in Ucraina prin Germania si Polonia: „Pentagonul a impachetat deja lucrurile si le-a depozitat in locurile potrivite, gata de plecare”

In urma aprobarii de la Washington, lucrurile au inceput sa se miste foarte repede: transporturile…

O oră ago

S-au suparat moldovenii pe Ciolacu. Asociatie din Iasi: „Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”

Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere explicatii premierului Marcel Ciolacu, dupa ce a acesta a…

2 ore ago

Reactie furioasa a Kremlinului dupa ce Parlamentul European a refuzat sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidentiale din Rusia

Parlamentul European debordeaza de contradictii interne si s-a transformat de mult timp intr-un generator de…

O oră ago