externe

Avioanele Ucrainei sunt pe cer si lupta. Doua Su-27 au bombardat Insula Serpilor iar dronele au distrus alte doua nave Raptor plus un elicopter care debarca trupe – Video

Ucraina ataca tot mai des si cu cu succes Insula Serpilor. In ultimele 24 de ore a folosit doua avioane Su-27 pentru a bombarda insula ocupata de rusi si a distrus alte doua nave Raptor ale Rusiei.

Iata momentul in care avioanele Ucrainei bombardeaza Insula Serpilor, imaginile fiinf filmate cu o drona care supraveghea operatiunea.

De asemenea, armata ucraineana anunta ca a distrus alte doua nave rusesti de patrulare din clasa Raptor cu o drona Bayraktar.

Momentul in care o drona Bayraktar distruge un elicopter al Rusiei chiar in momentul in care debarca trupe pe Insula Serpilor.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca aproape 200 de situri de patrimoniu cultural au fost lovite in tara sa de cand Rusia a invadat Ucraina in urma cu doua luni si jumatate, transmite duminica dpa.

„Pana la 7 mai, armata rusa a distrus sau avariat deja aproape 200 de situri de patrimoniu cultural”, a apreciat Zelenski intr-un mesaj video difuzat sambata seara la Kiev.

Printre acestea se numara muzeul dedicat poetului si filosofului Grigorii Skovoroda din regiunea Harkov, care a fost lovit de o racheta cu o noapte in urma, a spus Zelenski.

„Din nefericire, raul tinde sa se intoarca acolo unde oamenii nu respecta drepturile altor oameni, dispretuiesc legea si distrug cultura. (…) Este exact ceea ce s-a intamplat cu statul rus. De aceea noi toti trebuie sa ne aparam acum. Sa ne aparam oamenii, orasele si chiar muzeele, care devin tinte ale atacurilor ruse cu racheta”, a explicat seful statului ucrainean.

Zelenski a amintit ca duminica si luni intreaga omenire va marca victoria asupra nazistilor in cel de-al doilea Razboi Mondial. Insa actiunile Rusiei ar trebui „sa aminteasca fiecarui stat si fiecarei natiuni ca este imposibil sa invingi raul odata pentru totdeauna”, a conchis el.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

5 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

5 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

3 ore ago