externe

Axa Raului: China aplauda atacul Iranului asupra Israelului drept „un exercitiu de autoaparare”

Guvernul chinez considera atacul Iranului asupra Israelului ar fi fost un „exercitiu al dreptului la autoaparare” – aceasta ar fi concluzia unei convorbiri telefonice intre ministrii de externe ai celor doua natiuni, desfasurate luni seara, transmite CNN.

Ministrul chinez de externe Wang Yi i-a spus omologului sau iranian Hossein Amir-Abdollahian ca tara sa a condamnat atacul asupra cladirii unui consulat din incinta ambasadei iraniene din Damasc. Ministrul chinez de externe a adaugat ca incidentul „incalca grav dreptul international si este inacceptabil”.

„China a luat nota de declaratia Iranului potrivit careia actiunile pe care le-a intreprins au fost limitate si a fost un exercitiu al dreptului de autoaparare ca raspuns la atacul asupra cladirii consulatului”, se arata in declaratie.

„Situatia regionala actuala este foarte sensibila, iar Iranul este dispus sa dea dovada de retinere si nu are intentia de a escalada si mai mult situatia”, a adaugat declaratia, citandu-l pe Amir-Abdollahian.

Separat, trimisul special al Chinei pentru Orientul Mijlociu, Zhai Jun, s-a intalnit luni cu Irit Ben-Abba Vitale, ambasadorul Israelului in China, intalnire in cadrul careia acesta din urma a exprimat pozitia si preocuparile Israelului cu privire la conflictul din Gaza.

Zhai a mai declarat ca China este „profund ingrijorata de actuala escaladare a tensiunilor regionale, iar conflictele si varsarile de sange nu servesc intereselor nimanui”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

O oră ago

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

4 ore ago

Iar scandal in Parlament, un ales a capturat microfonul Camerei Deputatilor: „Nu stati cu fundul la sala” – Video

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a fost suspendata, luni, cu 20 de minute mai…

2 ore ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

3 ore ago