Categories: news

Bacalaureat – sesiunea de toamna: Luni – evaluarea competentelor de comunicare orala in limba romana si materna

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, bacalaureatul – sesiunea de toamna – continua luni cu proba de evaluare a competentelor de comunicare orala in limba romana, dar si cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B) pentru absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale. 

Urmatoarea proba de evaluare a competentelor digitale (proba D) se va derula in zilele de 29 si 30 august, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) sa se desfasoare in zilele de 30 si 31 august, anunt Agerpres.ro

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

  • sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale
  • sa sustina toate probele scrise
  • sa obtina nota 5 la fiecare dintre acestea si cel putin media 6 la probele scrise

Rezultatele vor fi afisate pe 1 septembrie pana la ora 16,00, iar contestatiile se pot depune in aceeasi zi intre orele 16,00 si 20,00. Afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 6 septembrie.

39.435 de absolventi de liceu s-au inscris pentru a sustine examenul national de Bacalaureat in sesiunea august — septembrie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ana Tudose

Share
Published by
Ana Tudose

Recent Posts

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape…

O oră ago

Presshub: Centrala nucleara de la Cernobil: 38 de ani de la accident si 2 ani de la deocupare

Acum treizeci si opt de ani a avut loc un accident la centrala nucleara de…

14 minute ago