politica

Barna anunta ca si noul USL va fi alungat: „Echipa Iohannis – Ciolacu pare astazi stapana universului. Asa parea si Dragnea, stapanul universului”

Vicepresedintele USR Dan Barna este de parere ca „liberalismul, atat cat mai era in Partidul National Liberal, tocmai a sucombat in acest moment, tocmai i s-a pus cruce de catre echipa castigatoare”, el aratand ca USR, un partid „liberal modernizator”, va fi cel care va promova valorile liberale.

„Presedintele Iohannis a decis sa readuca PSD la guvernare, inseland asteptarile si promisiunile facute romanilor. (…) Vedem o guvernare care nu va mai fi in niciun fel pentru Romania, adica vorbim despre o guvernare de impartit oportunitati, de jumulit banul public. Liberalismul, atat cat mai era in Partidul National Liberal, tocmai a sucombat in acest moment, tocmai i s-a pus cruce de catre echipa castigatoare. Vedem un nou FSN, vedem o imagine pe care romanii care au iesit la Ordonanta 13 si cei care au iesit la vot nu si le-a imaginat nimeni.

Pot sa spun ca daca PNTCD-ul a fost lapidat foarte scurt dupa alegeri, cu aceasta coalitie se termina si povestea PNL-ului istoric, cat mai era el. Practic, din acest moment, istoria partidelor, sa zicem democratice, dinainte de razboi merge la cimitir. Este nevoie de un nou suflu in politica, de aceea USR va fi in opozitie si va fi alternativa aceea liberala, singura alternativa liberala democratica care mai exista in momentul de fata in Romania. (…) In acest moment, intrucat spectrul liberal este complet liber, USR este partidul care isi insuseste in continuare aceste valori despre care vorbim inca din momentul infiintarii”, a afirmat Dan Barna, luni seara, la Digi 24, citat de news.ro.

El a mentionat ca dintotdeauna USR a fost „un partid liberal modernizator” si un partid modern de centru-dreapta.

Dan Barna a facut comparatia cu Liviu Dragnea, despre care a spus ca in perioada 2017-2018 „parea stapanul universului”, aratand ca „echipa Klaus Iohannis-Marcel Ciolacu pare astazi stapana universului” si spunand, in acest context, ca spera ca ceea ce se intampla acum sa fie „o sincopa de guvernare” care sa fie „de cat mai scurta durata”.

El a vorbit despre un „sentiment de revolta, de lehamite si de furie fata de ceea ce presedintele Iohannis a decis sa le faca romanilor”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: dan barna

Recent Posts

Curtea Penala Internationala de la Haga ar putea emite un mandat de arestare pe numele premierului israelian Beniamin Netanyahu, pentru crime de razboi

Oficialii israelieni se tem tot mai mult ca instanta juridica suprema de pe glob, Curtea…

11 minute ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

O oră ago

Un bucurestean a castigat Marele Premiu la 6 din 49, in valoare de peste 3,5 milioane de lei, cu un bilet pe care a dat 10 lei si 50 de bani

 Un bucurestean sau o bucuresteanca (inca nu i se cunoaste identitatea) a castigat ieri marele…

13 minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

2 ore ago

ISW: Este putin probabil ca Rusia sa obtina castiguri semnificative pe termen scurt in apropiere de Avdiivka, in ciuda retragerii limitate a Ucrainei

Este putin probabil ca fortele rusesti sa realizeze o "patrundere semnificativa din punct de vedere…

31 de minute ago