politica

Baron PSD, eliberat conditionat din puscarie dupa doar o luna si 3 saptamani. A dat un tun de aproape 2 milioane euro

Fostul lider al PSD Braila si presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat din inchisoare, vineri, dupa ce a ispasit aproape doua luni din condamnarea de 3 ani si 8 luni. Tot vineri, Dancila a schimbat-o pe Ana Birchall de la Justitie pentru ca aceasta a propus inasprirea conditiilor pentru eliberarea conditionata.

Fostul liderul PSD Braila, Bunea Stancu, eliberat din inchisoare dupa mai putin de doua luni de la condamnare
Decizia Judecatoriei Galati de eliberare conditionata a lui Bunea Stancu a fost anuntata in luna iulie, iar procurorii DNA au contestat-o.

Ulterior, magistratii Tribunalului Galati au respins si ei contestatia DNA, mentinand decizia Judecatoriei, astfel incat Gheorghe Bunea Stancu a putut fi eliberat, vineri, din Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, acolo unde isi ispasea pedeapsa.

In urma acestei condamnari, fostul lider PSD Braila a stat in inchisoare doar o luna si trei saptamani, precizeaza Mediafax.

Gheorghe Bunea Stancu a fost gasit vinovat intr-un dosar de abuz in serviciu si conflict de interese.

Procurorii au stabilit ca Bunea Stancu, in calitate de presedinte al CJ Braila, a obtinut foloase patrimoniale necuvenite pentru doua cluburi sportive, constand in folosirea gratuita timp de cinci ani a unui autoturism si incasarea de catre acestea a sumei totale de 7.492.000 lei. Totul s-a intamplat intre anii 2006-2012, perioada in care fostul presedinte CJ era actionar majoritar al unei societatii comerciale, care printr-un intermediar, avea calitatea de asociat la unul dintre cluburi si de membru fondator la celalalt club sportiv. Judecatorii au decis sa-l achite pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infractiunea de abuz in serviciu, dar l-au condamnat pentru conflict de interese in forma continuata.

Gheorghe Bunea Stancu nu este la prima condamnare. In anul 2015 el a primit trei ani de inchisoare cu executare in dosarul Mita la PSD. Bunea Stancu a fost incarcerat la Penitenciarul Focsani si a fost eliberat conditionat in 2016.

Citeste si: Iata de ce a fost mazilita Ana Birchall. Borfasii din PSD s-au revoltat de inasprirea conditiilor pentru eliberarea conditionata. Dancila modifica OUG-ul

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Teodosie, trimis in judecata de DNA. Alaturi de arhiepiscop va fi in sala de judecata si consilierul acestuia, Ilie Petre

Procurorii DNA Constanta au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.…

16 minute ago

Rares Bogdan: „Candidatul nostru la Presedintie se numeste Nicolae Ciuca, generalul Nicolae Ciuca. Este obligat prin statutul partidului sa candideze”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a afirmat miecuri ca Nicolae Ciuca este candidatul partidului la presedintie,…

44 de minute ago

Romania, pe locul 89 in topul celor mai atragatoare tari pentru cei care vor sa lucreze in strainatate. Pe primul loc se afla Marea Britanie

Romania se afla pe locul 89 in clasamentul celor mai atragatoare tari pentru cei care…

3 ore ago

La ce e buna „facultatea”: Radu Mazare sustine ca dupa gratii „l-a descoperit pe Dumnezeu” si frecventeaza cercurile de lectura de la Penitenciarul Jilava

Dupa o viata condimentata din plin cu chefuri, paranghelii, masini luxoase si femei frumoase, Radu…

3 ore ago

Vaslui: Doi angajati ai unei primarii au cazut intr-o fosa septica din fata primariei, posibil decedati

Primarul comunei Stefan cel Mare din Vaslui a sunat miercuri la 112 pentru a anunta…

2 ore ago

Steagul rus va fi interzis la Berlin pe 9 mai. Au fost anuntate mai multe manifestari pro-ruse in capitala germana

In acest an, autoritatile capitalei germane, Berlin, au interzis steagurile rusesti, uniformele militare, afisele cu…

3 ore ago