politica

Bataie intre PSD si PNL si la Brasov. PSD il sustine pe Scripcaru, dar nu il inghite pe Vestea: „Sa ii fie rusine”

PNL si PSD nu pot avea un candidat comun pentru presedintia Consiliului Judetean Brasov, asa cum au pentru Primaria municipiului Brasov, din cauza „arogantei” ministrului Dezvoltarii, liberalul Adrian Vestea, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Brasov, Marius Dunca.

Acesta a afirmat ca lui Adrian Vestea, lider al PNL Brasov, ar trebui „sa-i fie rusine” pentru ca a declarat ca nu-si asociaza imaginea cu cea a PSD, desi a fost numit ministru in guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu.

Conform lui Dunca, in campania electorala nu va exista niciun pact de neagresiune intre PNL si PSD, singura exceptie fiind in ce priveste competitia pentru Primaria Brasov.

„Eu le-am propus un pact de neagresiune, ei nu au vrut. Din acest moment, vom scoate toate neregulile de la Consiliul Judetean (din perioada in care Adrian Vestea a fost presedinte al acestui for – n.r.).

In ce-l priveste pe candidatul comun la Primaria Brasov, fostul primar cu mai multe mandate, castigate sub sigla PDL si, ulterior, a PNL, George Scripcaru, liderul PSD Brasov a subliniat ca acesta „este un om de administratie, care a facut din municipiul Brasov cel mai frumos din tara, un om cu experienta, cu viziune, care cu siguranta isi va continua proiectele pe care le-a lasat in 2020 in primarie”.

„De aceea ii rog pe toti colegii din PSD Brasov, din activul de partid, sa inteleaga aceasta dorinta a brasovenilor pentru ca George Scripcaru a iesit in sondaje la o diferenta foarte mare de actualul primar. Noi nu ne batem pe functii, nu conteaza cine este candidatul nostru, noi intotdeauna ne-am gandit la cetateni”, a declarat Marius Dunca, citat de Agerpres.

Potrivit presedintelui PSD Brasov, intr-un sondaj comandat de conducerea centrala a celor doua partide de coalitie, George Scripcaru a fost cotat cu 37% din optiunile de vot ale brasovenilor, in timp ce actualul primar USR, Allen Coliban, ar avea 24%, iar subprefectul Lucian Patrascu, propunerea initiala a PSD pentru Primaria Brasov, si liderul PNL Brasov, Adrian Vestea, stau „la fel”, fiind cotati cu procente similare de circa 20%.

Cu acelasi prilej, Dunca a anuntat inscrierea oficiala in cursa pentru sefia CJ Brasov a subprefectului PSD Lucian Patrascu.

La randul sau, acesta l-a asigurat pe George Scripcaru de sprijinul organizatiei municipale a PSD Brasov pe care o conduce si i-a cerut contracandidatului sau la sefia CJ Brasov, Adrian Vestea, sa le promita public brasovenilor „ca nu ii va mai abandona” asa cum a facut-o cand a fost nominalizat ca ministru, gest pe care l-a facut si fata de rasnovenii care l-au ales primar si pe care i-a parasit ca sa devina presedinte al CJ Brasov intr-unul din mandatele trecute.

„In judetul Brasov nu curge lapte si miere asa cum ne spune fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov. In judet sunt probleme de infrastructura rutiera, de sanatate – sunt spitale care trebuie renovate, de educatie. Aeroportul Brasov (…) sa spunem adevarul, a fost realizat in ultimii 15 ani. A fost inceputa de fostul presedinte PNL al CJ Brasov Adrian Cancescu si terminata de Adrian Vestea. Insa niciunul nu a avut in vedere sa realizeze, timp de 15 ani de zile, un drum care sa conecteze orasul Brasov de aeroport (…), nici sa conecteze zona metropolitana de acesta printr-un drum expres”, a declarat Lucian Patrascu.

Pana in prezent, pentru presedintia CJ Brasov si-au mai anuntat candidaturile presedintele USR Brasov, Irineu Darau, liderul filialei brasovene a AUR, Ana Loredana Predescu si seful PNL Brasov, Adrian Vestea. Pentru Primaria Brasov, PNL si PSD vor avea un candidat comun, fostul primar George Scripcaru (PNL), iar USR pe actualul primar Allen Coliban. AUR nu si-a nominalizat, deocamdata candidat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Luni aflam ordinea candidatilor la europarlamentare, pe buletinele de vot. 542 de candidati, pentru 33 de locuri in Parlamentul European

Presedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorti pentru stabilirea…

6 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

6 ore ago

Numarul deceselor provocate de inundatii in Kenya creste pe masura ce se anunta ploi torentiale in continuare

Peste 70 de persoane au murit in Kenya din martie, din cauza inundatiilor declansate de…

6 ore ago

Japonia: Cutremur de 6,5 grade in Insulele Bonin

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade a lovit, sambata, Insulele Bonin din Japonia, a…

6 ore ago

Dmitri Medvedev: Moscova ar putea confisca activele private americane din Rusia daca SUA vor confisca rezervele inghetate in Occident ale Rusiei

Rusia ar putea raspunde confiscarilor de rezerve valutare rusesti inghetate in Occident de catre SUA…

6 ore ago