news

Beizadeaua Victor Micula, trimis in judecata. Arogant, el sfideaza din Elvetia cu chefuri cu manelisti

Milionarul Victor Micula a fost trimis in judecata in dosarul in care procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor il acuza ca a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne si a participat la o perchezitie cu cagula si geaca de politist.  In acelasi dosar sunt trimisi in fata instantei si patru subofiteri de la Politia municipiului Oradea, intre care unul e pensionar.

Victor Micula este acuzat de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, doua fapte de acces ilegal la un sistem informatic si uzurpare de calitati oficiale, mentioneaza Bihoreanul.

Cei patru politisti trimisi in judecata alaturi de Micula sunt:

Ovidiu Iovian Vaida – acuzat de complicitate la uzurpare de calitati oficiale;

Claudiu Rengle – in prezent pensionar, acuzat de abuz in serviciu;

Camelia Erdei – careia i se imputa acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informatiilor secrete de serviciu, dar si complicitate la doua fapte de acces ilegal la un sistem informatic;

Alin Claudiu Zanca – acuzat de complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si abuz in serviciu;

Cauza a fost inregistrata la Tribunalul Bihor si a ajuns in Camera preliminara a instantei, unde a fost repartizata initial judecatoarei Crina Muntean. Magistratul a depus, insa, o declaratie de abtinere, ea invocand ca a fost unul dintre judecatorii de drepturi si libertati care a dispus anumite masuri de supraveghere in faza de urmarire penala.

In 2018, intr-o noapte de noiembrie, un agent de politie, Ovidiu Vaida, i-a permis lui Micula jr. sa participe la perchezitiile efectuate asupra unui rival de-al afaceristului, oprit la reclamatia lui Victoras fiindca se banuia ca a baut si s-a urcat la volan. Purtand o geaca de politist, dar si cagula, pentru a nu fi recunoscut si pentru a „trece” drept om al legii, Micula a participat in acea noapte si la alte actiuni ale Politiei, noteaza G4media.ro, citand procurorii.

In acelasi an, dar in primavara, Victoras Micula a sicanat in trafic o alta masina, marca Opel, insa soferul a reusit, in final, sa scape de urmarirea tanarului milionar.

Barbatul de la volanul Opelului a sunat la 112, raportand ca este urmarit si ca se simte in pericol, insa acel apel nu a aparut in evidentele IPJ Bihor. Mai mult, arata procurorii, Victor Micula s-a intalnit imediat dupa aceea cu politistul Alin Zanca, agent sef la Biroul Ordine Publica al Politiei Oradea, care era in timpul serviciului si care l-a luat pe Victoras in masina de politie, pornind in cautarea celui care l-a „deranjat” pe tanarul milionar.

Cum nu l-a gasit, Micula jr. s-a dus, cu politistul Zanca, la sediul Politiei Oradea. Acolo, fiul lui Viorel Micula a fost lasat sa intre in Biroul Supravegheri Video de catre o politista, Camelia Ile, agent sef adjunct, care nu doar ca a accesat cu userul ei si parola baza de date, ci i-a permis chiar lui Victoras sa o faca, pentru a obtine datele personale confidentiale ale soferului care l-a „deranjat”.

Practic, spun procurorii, intrusul a primit acces neingradit la bazele de date ale MAI, politista instruindu-l cum sa le foloseasca.

O luna mai tarziu, in seara de 21 aprile 2018, Micula junior a apelat din nou la prietena sa din Politie. De data aceasta, Camelia Ile a accesat „nelegal, cu depasirea limitelor autorizarii permise” mai multe baze de date gestionate de MAI, si anume Evidenta Auto, Evidenta Persoane, respectiv Evidenta Pasapoarte. Milionarul voia sa afle date confidentiale in legatura cu o interpreta de muzica populara, respectiv cu privire la membrii familiei acesteia.

In acelasi dosar mai apare o alta situatie nelegala, de favorizare a afaceristului. Concret, procurorii spun ca doi agenti de politie – Claudiu Rengle si acelasi Alin Zanca – nu l-au amendat pe Victor Micula, desi acesta fusese prins ca a intrat cu masina in zona pietonala din Piata Unirii si pe strada Vasile Alecsandri.

Micula a fost trimis de parinti in Elvetia dupa scandalurile care i-au adus dosar penale. De acolo, el posteaza videoclipuri in care danseaza pe manele impreuna cu prietenii sai.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

2 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

11 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

10 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

10 ore ago