politica

Orban anunta ca nu va exista amnistie pentru cei amendati: „Amenda este absolut necesara, peste 90% dintre romani sunt corecti”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, duminica seara, ca nu este de acord cu o legea de amnistie in cazul celor care au fost amendati pentru nerespectarea regulilor de protectie impotriva coronavirusului.

„Nu. Marea majoritate a populatiei, peste 90%, sunt corecti, respecta legea. Rostul amenzii este acela de a-i determina si pe aceia care nu respecta regulile si reglementarile, sa le respecte, oricine nu le respecta trebuie sa suporte o forma de sanctiune iar amenda este absolut necesara”, a declarat Orban.

Ca urmare a incalcarii prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, politistii si jandarmii au aplicat, in ziua de 19 decembrie a.c., 8.040 sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.677.370 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Politiei, au fost constatate, ieri, 4 infractiuni pentru zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 Cod Penal.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

8 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

8 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

8 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

8 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

8 ore ago