Belarus anunta exercitii de verificare a raspunsului la eventuale acte de terorism

externe

Belarus intentioneaza sa mute echipamentele militare si fortele de securitate miercuri si joi pentru „a verifica raspunsul la posibile acte de terorism”, a informat miercuri agentia de presa de stat BelTA, citata de Reuters.

„In aceasta perioada, este planificata mutarea echipamentelor militare si a personalului fortelor nationale de securitate. Miscarea cetatenilor (transportul) pe anumite drumuri si in anumite zone publice va fi restrictionata si este planificata utilizarea de munitie de manevra in scopuri de antrenament”, a declarat agentia de presa citand Consiliul de Securitate.

Nu exista informatii despre ce zone ale tarii ar putea fi afectate, relateaza Reuters.

Belarus a declarat ca nu va intra in razboi in Ucraina vecina, dar presedintele Alexander Lukasenko a ordonat dislocarea trupelor impreuna cu cele ruse in apropierea granitei cu Ucraina, invocand amenintari la adresa Belarusului dinspre Kiev si Occident.

Ucraina a avertizat de luni de zile ca se teme ca Belarus si Rusia ar putea planifica o incursiune comuna peste granita Ucrainei.

Saptamana trecuta, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a discutat cu omologul sau din Belarus, Viktor Khrenin, despre cooperarea militara.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: