politica

Boala lui Dragnea nu are leac. A gasit un nou tertip prin care vrea sa-si anuleze sentinta de 3 ani si 6 luni de puscarie

Apararea lui Liviu Dragnea, dar si cea a fostei directoare DGASPC Teleorman au depus la ICCJ cereri prin care arata ca decizia de la fond a fost pronuntata de un complet nelegal si cer rejudecarea dosarului de catre un complet de 3 judecatori specializat pe cauzele de coruptie.

„Trebuie spus ca in calitate de avocat am invocat aceasta nulitate absoluta in dosarul din apel, pentru clienta mea nu pentru altcineva, si ca am deplina incredere in modul de solutionare a ei de catre completul de judecata investit.

Daca se va admite acest motiv de apel, solutia legala este trimiterea cauzei spre rejudecare in fond la un complet de 3 judecatori specializat pe judecarea cauzelor de coruptie, legal infiintat.

Nu ascult inca la zvonurile care spun ca la nivelul ICCJ s-a constientizat de ceva vreme aceasta vulnerabilitate majora – data de incalcarea flagranta de catre conducerea administrativa, din nou, a legii de organizare, asa cum a fost si cu completele de 5 – si s-a decis acoperirea ei prin deciziile ce vor fi luate.

Chiar cred ca judecatorii supremi nu iau decizii in functie de agenda publica ori calendarul alegerilor. Daca sunt prea naiv vom vedea”, a scris pe Facebook avocatul Adrian Toni Neacsu, apararea Olgutei Sefu, din dosarul DGASPC.

Toni Neacsu, dar si avocatii lui Liviu Dragnea, au invocat, la termenul de luni in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, o nulitate absoluta privind nelegala compunerea completului de fond pentru completuri specializate pe fapte de coruptie.

Concret, avocatii vor rejudecarea fondului cauzei de catre un complet de 3 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie specializat pe fapte de coruptie. Avocatii mai spun ca a fost constituit nelegal completul de 3 judecatori care a pronuntat decizia in prima instanta, explica Mediafax.

Judecatorii instantei supreme au stabilit ca Liviu Dragnea sa fie audiat in dosarul privind angajarile fictive de la DGASPC Teleorman pe data de 15 aprilie. Dragnea ar fi trebuit sa se prezinte luni la ICCJ, insa este internat in spital in urma unei duble hernii.

Magistratii ICCJ au decis luni ca Liviu Dragnea sa fie audiat la urmatorul termen in dosarul DGASPC Teleorman, adica pe 15 aprilie, la ora 11:00. Tot atunci va fi audiata de judecatori si Olguta Sefu (fosta directoare a Directiei de Protectie a Copilului Teleorman), si ea inculpata in dosar. Liderul PSD trebuia sa fie audiat luni, insa nu s-a prezentat in fata judecatorilor, deoarece este internat in spital, in urma unei duble hernii.

Dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare, a fost amanat pe parcursul a mai multe termene de judecata, in urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecatori.

Completul care il judeca pe Dragnea este format din judecatoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana si Popa Rodica Aida. Intre timp, unul dintre judecatori, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobata de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit Regulamentului de organizare a instantei supreme, conducerea trebuie sa traga la sorti in sedinta publica un nou judecator (articol 29), atunci cand un membru al completului de 5 este eliberat din functie. Totodata, este posibil ca, in momentul in care va fi desemnat un inlocuitor al magistratului, dosarul sa fie reluat de la zero, chiar daca nu au fost administrate multe probe pana in prezent.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

11 minute ago

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

27 de minute ago

Din nou, mana lunga a Moscovei? Scriitorul care a incercat sa-l asasineze pe premierul slovac Fico este sustinator fervent al unui grup paramilitar pro-rus

Desi tentativa de asasinat comisa de scriitorul slovac Juraj Cintula asupra premierului Robert Fico a…

41 de minute ago

La clinica Sanador din Bucuresti, pacientii cu bilet de trimitere sunt programati la RMN doar noaptea, ca… asiguratii

O investigatie PressOne a scos la iveala un tratament „special” pentru asigurati la clinica privata…

57 de minute ago

Vladimir Putin a sosit la Beijing, in prima sa calatorie in strainatate dupa ce a fost reales presedinte al Rusiei

Presedintele rus Vladimir Putin a sosit in capitala chineza Beijing, in prima sa vizita in…

O oră ago

Gruparea terorista Hezbollah a atacat cu drone nordul Israelului, drept represalii dupa uciderea unuia dintre comandantii sai militari

Gruparea siita libaneza Hezbollah a declarat miercuri ca a vizat intens tinte militare in nordul…

O oră ago