politica

„Cica spaga e culturala. Nenorocitilor…”. Andrei Caramitru anunta leacul pentru „cultura” PSD: „2 metri patrati si cu zabrele”

Andrei Caramitru (USR) reactioneaza dur dupa ce a iesit la iveala ca premierul PSD Viorica Dancila le-a spus europarlamentarilor straini ca in Romania nu exista coruptie, fiind „doar o maniera diferita, cultural vorbind, de a multumi cuiva”.

„In sfarsit ne spun cu subiect si predicat ce cred si sustin ei. Primul ministru PSD ne spune ca traditiile romanesti includ spaga. E culturala cica. Nenorocitilor …

E uite de asta exista USR. Pentru ca marea majoritate a romanilor nu cred in asa ceva. Nu da nimeni spaga cand merge la mall, la un spital privat, cand cumpara ceva pe internet, cand merge cu Uber-ul da? Pentru ca nu e nevoie. Servicii private si civilizate.

Oamenii sunt FORTATI sa dea spaga de voi – hotilor. Pentru ca altfel nu pot obtine nimic de la statul vostru pesedist. Un stat falimentar – care nu e in stare sa faca 1km de autostrada, un spital sau macar sa mute WC-urile din curtile scolilor. Un stat care fura tot, ne gazeaza, ne bate si ne omoara cu zile.

Dar lasa – stati voi cu cei pentru care furtul si spaga sunt un mod de viata. Exista un loc special pentru oamenii cu asemenea “valori”. In 2 metri patrati si cu zabrele. Conform legii. Si valorilor Europene”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, seful Partidul Crestin Social, a povestit, intr-un interviu pentru Ziare.com, unul dintre episoadele prim-ministrului Viorica Dancila de la Bruxelles. Se intampla inainte ca premierul sa vorbeasca in plenul Parlamentului European.

„Sa va povestesc ce a afirmat doamna Dancila in fata grupului socialist. Un deputat socialist din Ungaria mi-a spus foarte amuzat ca doamna Dancila, inainte de a vorbi in fata plenului, a venit la grup, iar cei de acolo i-au reprosat problemele legate de coruptie din Romania.

Si ea a zis ca nu e adevarat, nu exista coruptie in Romania, este doar o maniera diferita, cultural vorbind, de a multumi cuiva. Mi s-a parut extrem de ingenios sa vorbesti de o diferenta culturala. Practic, as putea sa-mi cumpar direct o decizie favorabila in justitie, dar asta nu ar inseamna ca sunt corupt sau ca as corupe pe cineva, nu, as avea un comportament cultural specific”, a povestit acesta.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Turcia anunta ca il sprijina pe Rutte pentru sefia NATO. Conditia pusa de Erdogan

Turcia a decis sa sprijine candidatura prim-ministrului olandez in exercitiu, Mark Rutte, la functia de…

20 de minute ago

Strategia lui Nicusor Dan: „Principalul contracandidat este Piedone”. Ignorati, PSD-istii il ataca cu Rusia

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat luni ca in acest moment, principalul contracandidat al sau…

37 de minute ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

2 ore ago

Japonia s-a apucat sa faca curatanie si in spatiu, pe orbita Pamantului. Incepe eliminarea primului mare gunoi spatial, o racheta H-2A in deriva

Misiunea ADRAS-J (Active Debris Removal by Astroscale-Japan) a companiei Astroscale a reusit sa se apropie…

44 de minute ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

5 ore ago