„BOR, pupatoarea in dos a Ceausestilor”. CTP nu s-a lasat intimidat, reactie in urma linsajelor de la Antena 3 si RTV

analize

Cristian Tudor Popescu reactioneaza dupa valul de linsaje executat, joi noapte, de Antena 3 si Romania TV ca urmare a criticilor sale la adresa Patriarhului Daniel. „Nu toti credinciosii din tara asta cred in nerusinarea sinistra a minciunii ca BOR, pupatoarea in dos a Ceausestilor cand nu erau inca moaste, a dat jos comunismul cu ajutorul lui Dumnezeu”, arata CTP.

„In sedintele de infierare a subsemnatului, organizate turbo la canalele tv care lupta darz impotriva ratiunii si bunului simt, precum si in destule postari pe internet, se sare in sus ca i-as fi facut ‘vite’ pe credinciosii ortodocsi. Vita e calul de bataie, de altceva din ce-am scris nu se agata bodigarzii BOR, ca frige.

Iata fraza integrala, nu trunchiata pentru uzul manipularii: ‘Pentru a prosti oamenii, sarlatanul Daniel n-are nevoie de matematica, nici de logica, o da direct, ca o strigatura pentru vitele ce le pastoreste: fiindca a interzis pelerinajul la moastele Sf. Dimitrie in octombrie 1989, comunismul a cazut peste cateva luni’.

Si iata firul logic.

– InaltulPreaFericit pastoreste vite.

– Aceasta afirmatie nu exclude nicicum faptul ca IPF pastoreste si oameni.

– IPF s-a adresat tuturor credinciosilor, oameni si vite.

– La zicerea sa ‘interzis pupat moaste = cazut comunism’, care contine tot atata ratiune si bun-simt cat strigatura hais! sau cea!, nu pot reactiona oamenii, ci doar vitele, adica acele persoane care poseda discernamantul vitelului cand contempla poarta noua in raport cu cea veche.

-Ergo, ‘vita’ esti daca iei de buna ‘interzicere pupat moaste = cazut comunism’, nu daca esti crestin ortodox.

Acest rationament se bazeaza pe o ipoteza: nu toti credinciosii din tara asta cred in nerusinarea sinistra a minciunii ca BOR, pupatoarea in dos a Ceausestilor cand nu erau inca moaste, a dat jos comunismul cu ajutorul lui Dumnezeu. Daca ipoteza se dovedeste gresita, atunci nu mai am nimic de spus.

Ba nu, ar mai fi ceva. Imi arata si mie un crestin intelept unde zice Iisus sa te inchini la moaste?”, a scris CTP in Republica.

Citeste si: USR si CTP, linsati de Gadea: „CTP crede ca sunteti vite. S-a incercat decapitarea Bisericii Ortodoxe”

Sotul Gabrielei Furea, Florentin Pandele, a indemnat explicit, joi seara, la acte de violenta impotriva jurnalistului Cristian Tudor Popescu pentru ca acesta a indraznit sa il critice pe Patriarhul Daniel.

„Am luat cheia, m-am incuiat intr-o camera, sa nu intre Gabi peste mine, ca ii e frica de cum am sa reactionez. Cine ii da dreptul acestui personaj sa imparta lumea in buni si rai, in alb si greu, sa jigneasca? Ar fi bine sa-l scoateti de pe ecran, uitati ce figura are. Biserica Ortodoxa ne invata ceva antidemocratic?

Cum isi permite sa-i jigneasca pe oamenii orasului in care sunt primar de 20 de ani. Dar chiar nimeni nu ia atitudine, nu mai sunt barbati in Romania?”, a declarat Pandele la Romania TV.

Anterior, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus ca este inadmisibil sa s epuna „in discutie” ce face „parintele spiritual al natiunii”.

„Suntem o tara ortodoxa. Cum sa incepi sa discuti ce a facut sau a spus parintele spiritual al unei natii? Cand s-a mai intamplat asa ceva de la Ceausescu incoace? Niciodata”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

Citeste si: BOR a emis o fatwa impotriva lui CTP. Cine raspunde daca jurnalistul este atacat de un fanatic religios?

Mai mult despre:

Comentarii: