politica

Bravo, Dancila. Organizatia PSD Cluj, aruncata in aer. Doi deputati si zeci de primari se rascoala

Horia Nasra, inlocuit recent de la sefia PSD Cluj, ii transmite o scrisoare deschisa Vioricai Dancila in care contestat inlocuirea sa din functie. Scrisoarea mai este semnata si de deputatul PSD Cornel Itu, alaturi de 40 de primari, viceprimari si consilieri judeteni, sustine Nasra.

Nasra ii cere lui Dancila sa „respecte statutul PSD”, afirmand ca era nevoie de alegeri „libere” pentur o noua conducere. El mai spune ca „un partid istoric care se revendica de la traditia social-democrata din Ardeal, de la Iosif Jumanca, Ioan Flueras si la multi altii, nu poate fi condus in capitala Transilvaniei de un om care jigneste clujenii si comunitatea noastra”, facand referire la Liviu Alexa (foto stanga).

Scrisoarea lui Nasra:

Partidul Social Democrat inainte de a fi o persoana juridica de drept public, asociatie cu caracter politic, este o casa politica pentru sute de mii de romani, un curent doctrinar pe care romanii l-au sustinut in ultimii treizeci de ani.

Partidul Social Democrat nu este pe persoana fizica, este o asociere de idei, de oameni, de prieteni, de parteneri, un tesut de amintiri, munca si responsabilitate atunci cand romanii ne-au incredintat guvernarea tarii.

Evenimentele din 26-27 mai au produs doua dusuri reci pentru social-democratie si cu totii am considerat ca este corect sa revenim in totalitate la statutul partidului si la valorile noastre. Toti am considerat ca niciodata nu trebuie sa mai permitem ca o organizatie judeteana sa fie lasata cu o conducere interimara timp de trei sau patru ani si ca alegerile libere stau la baza organizarii noastre politice.

Am considerat corecta si potrivita decizia CEX de a organiza alegeri in judetele unde sunt conduceri interimare si asteptam ca in aceasta perioada, actuala conducere a PSD sa recupereze lipsa de dialog cu organizatia, cu alesii locali si sa vina la Cluj pentru a gasi cele mai corecte si democratice solutii pentru viitorul organizatiei judetene, filiala care a mai trecut printr-o decapitare nedreapta in 2016, dupa ce reusise sa obtina un rezultat bun la alegerile locale si un numar de primari istoric – 33.

Stimata doamna Presedinte,

Avand in vedere propunerea dumneavoastra, din 18 septembrie 2019, de demitere a presedintelui interimar, dizolvarea Biroului Permanent al Organizatiei Judetene PSD Cluj si de numire a unui alt presedinte interimar, FARA ALEGERI LIBERE, facem urmatorele precizari:

Statutul PSD trebuie respectat si consideram ca ARTICOLUL 47 trebuia aplicat ad litteram: „(1) Membrii de partid pot sa aleaga si sa fie alesi dupa 3 luni de la obtinerea calitatii de membru de partid. (3) Membrii de partid care isi depun candidatura pentru functii de conducere trebuie sa dovedeasca experienta politica, profesionalism, atasament pentru valorile social-democratiei, comportament social si politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate si respect pentru colegii de partid si pentru membrii comunitatii din care fac parte”.

Prin urmare, un partid istoric care se revendica de la traditia social-democrata din Ardeal, de la Iosif Jumanca, Ioan Flueras si la multi altii, nu poate fi condus in capitala Transilvaniei de un om care jigneste clujenii si comunitatea noastra.

PSD Cluj nu poate fi condus de o persoana care nu intelege ca asigurarea linistii in organizatie nu se obtine prin ingradirea diversitatii de opinie, prin excludere si/sau amenintare cu excluderea. Unanimitatile tacute nu au fost niciodata sustinute de clujeni, prin urmare respingem cu tarie orice fel de amenintari.

Stimata doamna Viorica Dancila, liderii PSD Cluj va solicita sa luati in considerare dorinta noastra de respectare a statutului PSD si binenteles de dialog cu organizatia si implicit cu alesii locali.

Cat priveste accidentul numirii unui om care a jignit clujenii si Clujul, ne delimitam categoric de o asemenea prezenta in cadrul organizatiei judetene!

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

7 ore ago

Trofee de razboi germane, la Moscova: un tanc „Leopard” si o masina de lupta „Marder”, in expozitia pregatita pentru ziua de 9 mai

Armata rusa vrea sa isi demonstreze succesele obtinute in invazia Ucrainei cu o expozitie de…

7 ore ago

Lansarea lui Firea, stricata de protestatarul „Ceausescu”: „Domnul Ciolacu, va este rusine ca sunteti moldovean?”. Grup de aplaudaci adus din Voluntari – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, si-a inregistrat duminica oficial candidatura la Biroul Electoral…

3 ore ago

Ciolacu sustine acum ca este „moldovean”, la doua zile dupa ce s-a declarat „jignit” daca e facut moldovean

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut duminica, la un eveniment electoral, ca este "moldovean", in…

3 ore ago