Categories: news

Bruxelles face PRESIUNI asupra lui Iohannis in privinta COTELOR de refugiati. Vezi raspunsul presedintelui

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a telefonat, duminica, presedintelui Klaus Iohannis, in cadrul unei serii de convorbiri cu alti lideri europeni pe subiectul cotelor de refugiati pe care trebuie sa ii accepte tarile UE.

Intr-o serie de mesaje pe Twitter transmise in cursul zilei de duminica, Juncker si-a reluat apelurile la adresa liderilor central si est-europeni care se opun propunerilor sale, de redistribuire a migrantilor in conformitate cu cote obligatorii pentru fiecare tara.

Junker a scris: „Tocmai am vorbit cu Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, sa se pregateasca pentru reuniunea extraordinara a Consiliului Justitie si Afaceri Interne de maine”. Mesaje identice i-au vizat pe premierii Ungariei, Letoniei, Cehiei si Slovaciei, care au declarat in repetate randuri ca se opun cotelor obligatorii de repartizare a refugiatilor, preferand varianta cotelor voluntare.

Intr-un raspuns oficial transmis agentiei Mediafax, Adiministratia Prezidentiala spune ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au avut o convorbire telefonica, duminica, in care seful statului roman si-a exprimat solidaritatea in privinta crizei imigrantilor, aratand ca Romania participa la programe europene pentru sprijinul refugiatilor, cum este de exemplu programul Frontex.

Pe de alta parte, Iohannis a reiterat pozitia in privinta refugiatilor potrivit careia Romania respinge cota obligatorie, a mai precizat sursa citata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

6 ore ago

Se apropie sezonul incendiilor in sudul Europei. Iordania stationeaza 2 elicoptere de stingere a incendiilor in Cipru

Iordania a stationat doua elicoptere in Cipru pentru a ajuta natiunea insulara mediteraneana sa combata…

6 ore ago

Drula: „Atentie! Datoria publica a ajuns la 52,4% din PIB. Ii cer lui Marcel Ciolacu sa prezinte de indata planul de reducere a cheltuielilor”

Liderul USR Catalin Drula a atras atentia, marti, ca datoria publica a ajuns la 52,4%…

32 de minute ago

Bataie de campanie in Arges, PNL acuza PSD ca a agresat o femeie: „Ion Minzina si PSD Arges s-au transformat intr-o gasca de agresori”

Radu Perianu, candidatul PNL la functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges, i-a acuzat marti…

58 de minute ago

De la Cluj Napoca, actorul Florin Piersic va fi transferat la un spital din Bucuresti

Actorul Florin Piersic va fi transferat cu avionul SMURD, de la Cluj Napoca la un…

6 ore ago