Buzatu vrea iar sef al PSD Vaslui, este de 23 de ani in aceasta functie. El si-a aranjat si fiul (secretar de stat) si sotia (senatoare PSD)

politica

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anuntat ca va candida pentru un nou mandat in fruntea organizatiei, in cadrul Conferintei Judetene a formatiunii, desi este in aceasta functie de 23 de ani, din 2020.

„Oricine poate candida pentru functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar al organizatiei. Sigur, nici nu putem impiedica, nici nu putem forta pe cineva sa candideze, dar nu e nicio suparare, nici din partea mea nu ar fi nicio suparare daca un candidat care s-ar prezenta prezumtiv ar si castiga alegerile. As fi foarte multumit, l-as felicita si pe cat mi-ar sta in putinta in continuare i-as acorda tot sprijinul necesar, pentru ca in cei 30 de ani de cand activez in PSD, mai bine de 20 de ani de cand sunt la conducerea organizatiei judetene, am avut o atitudine foarte echilibrata, asa consider eu si cei care lucreaza in echipa cu mine, fata de toti cei care vin din teritoriu si in special fata de municipiile care au o forta mare, concentreaza forta urbana prin aceia care fac parte din PSD”, a declarat presei Dumitru Buzatu, citat de Agerpres.

Liderul judetean al PSD Vaslui a afirmat ca toti membrii de partid trebuie sa se mobilizeze in perioada premergatoare alegerilor pentru a duce la indeplinire obiectivul privind castigarea cat mai multor posturi in administratie si asigurarea de majoritati confortabile in forurile locale.

„Credem ca e nevoie de o sporire a eforturilor noastre pentru a crea un anumit confort administratiilor publice locale, adica sa aiba majoritati din partea PSD, pentru a facilita activitatea alesilor nostri. Chiar si acolo unde suntem in minoritate noi am abordat pozitiv activitatea, adica incheiem cu alegerile, ne apucam de rezolvat problemele administrative, dar nu s-a intamplat acelasi lucru peste tot si avem locuri in care exista o tensiune permanenta intre majoritatea care are o anumita coloratura si primarul care este al PSD. Vrem sa eliminam aceasta situatie. Sa speram ca oamenii pe care ii vom propune dar si efortul pe care il vor face ca sa-i lamureasca pe cetatenii nostri sa le dea girul, vor fi pe masura intentiilor noastre”, a mai spus Buzatu.

Citeste si: Baronul Buzatu apara inversunat pensiile speciale pentru alesii locali: „Trebuie sa fim muritori de foame?”

Tudor Buzatu, fiul baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, ocupa o functie de secretar de stat in care a fost numit in ianuarie 2022 de Nicolae Ciuca. Buzatu junior a comparat familia Buzatu cu familia Bratienilor.

„Procedura politica e simpla. Propunerile au fost hotarate in forurile statutare ale PSD, am fost propus de PSD Vaslui. E o procedura obisnuita. Propunerile locale sunt analizate de conducerea centrala, ni se cer si dosare informative asupra celor propusi”, a declarat Tudor Buzatu pentru Europa Libera.

El a mai explicat ca face politica de la 18 ani si ca a „crescut” in sediul PSD.

„Am pus umarul, mi-am dedicat timpul, resursele financiare si cam toata viata acestei organizatii. Sunt copilul parintilor mei si eu sunt foarte mandru de acest lucru. Am vazut ca toata lumea elogiaza familia Bratianu, nu ca ne-am compara, dar eu in mediul politic am crescut. Am auzit, respirat si mancat politica. M-am educat pentru asta. Nu m-au luat de undeva si m-au pus intr-o functie, m-au luat dintr-o organizatie unde sunt hiperactiv. Dar, da, parintii mei sunt Dumitru Buzatu si Gabriela Cretu (n.r. – senatoare PSD)”, a mai spus Buzatu.

Buzatu a spus insa ca nu stie cu ce se va ocupa in functia de secretar de stat: „Vom prelua din indatoririle Secretarului General, in principal. Organizarea sedintelor de guvern, implementarea programelor guvernamentale, reprezentare”.

El s-a plans ca nu poate sa faca o cariera politica pentru ca este asociat cu parintii.

„Nu pot astepta sa moara parintii ca sa fac ceea ce imi doresc. Probabil, ca a contribuit si faptul ca sunt copilul parintilor mei. Eu spun ca intr-o masura mica”, a aratat noul secretar de stat.

Seful lui Tudor Buzatu este Marian Neacsu (PSD), care a fost condamnat definitiv in 2016 pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

Citeste si: Fiul baronului Buzatu de la Vaslui a fost numit secretar de stat. Si mama lui este senatoare PSD

Tatal, Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a declarat, in apararea fiului, ca nu putea sa trimita un USR-ist in guvern.

„Sunt posturi numite. Printre persoanele propuse se numara si Tudor Buzatu, membru al PSD. E un activist de multa vreme, are 37 de ani. Nu inteleg sensul atator interventii, trebuia sa numesc unul de la PNL, USR? Daca stiam, ii faceam rost de un alt tata si nu mai era baiatul meu. Ce sa faca daca are un tata si o mama care sunt certi, nu avem dubii”, a declarat presedintele PSD.

„Conducerea centrala mi-a cerut sa fac propuneri de activisti ai PSD pentru a fi numiti in functie. Tudor Buzatu a facut fata si in guvernul Dancila. Noi punem oameni care au mai fost in functie. Folosim oamenii cu experienta”, a mai spus Dumitru Buzatu.

„Ii indemn pe toti care resimt aceste frustrari sa se inscrie in partide, sa se lupte pentru a fi nominalizati”, a mai afirmat baronul de Vaslui.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: