externe

Cancelarul Germaniei anunta Moscova cand vor fi ridicate sanctiunile: „Nu vom retrage sanctiunile daca Vladimir Putin nu ajunge la un acord cu Ucraina”

Sanctiunile impuse impotriva Rusiei in urma invadarii Ucrainei nu vor fi ridicate pana la semnarea unui acord de pace intre Moscova si Kiev, a declarat luni seara cancelarul german Olaf Scholz, care a adaugat ca ii revine Ucrainei sa decida ce fel de pace doreste, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Intr-un interviu pentru postul public de televiziune ZDF, Scholz a spus ca liderul rus Vladimir Putin a gresit daca a crezut ca ar putea fi capabil sa castige teritorii de la Ucraina, sa declare incetarea ostilitatilor si apoi sa vada ridicate sanctiunile occidentale.

”El nu a crezut ca Ucraina va rezista asa cum a facut-o. Nu s-a gandit ca noi vom sprijini Ucraina sa reziste atat de mult timp. Nu vom retrage sanctiunile daca el (Vladimir Putin) nu ajunge la un acord cu Ucraina”, a subliniat seful executivului german.

Pe de alta parte, Olaf Scholz a respins criticile conform carora a ezitat sa sustina Ucraina dupa inceperea invaziei ruse. ”Am decis intotdeauna rapid, in coordonare cu aliatii”, a explicat el, adaugand ca strategia stabilita a fost aceea ca Germania sa actioneze ”prudent si cu mintea limpede”.

Scholz a subliniat ca asistenta militara si financiara furnizata de catre Germania si alte state a contribuit la succesele armatei ucrainene, care potrivit lui ”este acum capabila sa reziste atat de mult impotriva unui inamic coplesitor”.

Germania va continua sa sustina armata ucraineana, a afirmat el.

Rusia isi numeste agresiunea asupra Ucrainei drept ”operatiune speciala pentru denazificarea” tarii vecine si pentru protejarea comunitatii rusofone din estul acesteia, acuzatie considerata de Kiev si Occident ca neintemeiata.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: olaf scholz

Recent Posts

Fosta primarita a Berlinului, atacata intr-o biblioteca. O noua serie de atacuri contra politicienilor in Germania

Senatoarea germana Franziska Giffey, fost primar al Berlinului, a devenit cea mai recenta victima a…

19 minute ago

Un nou studiu confirma ca Beethoven a fost otravit cu plumb, dar nu acest lucru i-a provocat moartea

Pana in prezent, nimeni nu stie cu certitudine ce a cauzat boala de ficat si…

37 de minute ago

Energia regenerabila depaseste 30% din oferta mondiala de energie electrica

Energia regenerabila a reprezentat mai mult de 30% din electricitatea mondiala pentru prima data anul…

2 ore ago

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

12 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

21 de ore ago