Categories: news

Carmen Dan a ajuns la mana Parchetului General

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a ajuns, joi, la Parchetul General pentru a fi audiata in dosarul in care acuza ca a descoperit un microfon intr-o priza a locuintei sale, ministrul facand, la finalul lunii noiembrie, o plangere pentru infractiunea de violare a domiciliului.

In fata jurnalistilor prezenti la sediul Parchetului General, ministrul de Interne nu a vrut sa faca nicio declaratie, asta in contextul in care premierul Mihai Tudose i-a cerut, cu o seara inainte,  intr-un mod indirect, demisia, afirmand ca el va accepta demisia ministrului, atata timp cat va fi lasata sa si-o depuna.

La finalul lunii noiembrie 2017, Carmen Dan a anuntat ca a gasit in apartamentul inchiriat in care locuieste un dispozitiv de inregistrare si a facut plangere pentru violare de domiciliu.

„Am gasit un dispozitiv de inregistrare intr-una dintre camerele apartamentului in care locuiesc. Dispozitivul l-am gasit intr-o priza de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursa de alimentare si avea si o baterie”, a spus atunci ministrul de Interne.

Carmen Dan a precizat ca nu locuieste intr-un imobil al RA-APPS, apartamentul fiind inchiriat.

Din primele date ale anchetei, microfonul descoperit in casa ministrului de Interne a fost montat de o persoana privata, si nu in baza unui mandat de siguranta nationala. Dispozitivul ar avea anul de fabricatie 2009 si ar costa in jur de 300 de euro, precizeaza Digi 24.

„Din primele informatii pe care le avem noi in acest moment, este vorba de un dispozitiv destul de comun, un dispozitiv care nu este utilizat de catre serviciile de informatii in general, nici interne si nici externe. Este foarte posibil sa fie vorba despre o entitate privata”, declara, la momentul descoperirii microfonului, purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

2 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

9 minute ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

27 de minute ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

45 de minute ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

43 de minute ago