politica

Carmen Dan va zbura curand din functie. Dancila s-a dus umila la Cotroceni pentru discutii cu presedintele Iohannis

Premierul Viorica Dancila are o intalnire neanuntata, miercuri, la Palatul Cotroceni cu presedintele Iohannis. Seful statului i-a cerut lui Dancila, miercuri, sa ii demita „imediat” pe Melescanu si Carmen Dan.

UPDATE: Intalnirea a durat 30 de minute, Dancila a fost prezenta singura la intalnirea cu Iohannis, fara alti ministri. la final, Dancila a sugerat ca Melescanu si Carmen Dan ar putea fi demisi in urma unei „analize” „Nu sunt de acord cu demiterea imediata a ministrului de Interne. Nu poti demite pe cineva fara analiza”, a spus Dancila pentru Antena 3.

”Premierul si presedintele discuta acum despre remanierea guvernamentala. Discutia are loc la Palatul Cotroceni”, au precizat pentru Mediafax surse politice.

Premierul Viorica Dancila i-a transmis miercuri presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor ministri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice si ministri ai Justitiei, Fondurilor Europene si Romanii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei a fost propus Titus Corlatean, diplomat de cariera, pentru Ministerul Justitiei, Ana Birchall, cu specializari aprofundate in domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusa Roxana Manzatu, cu o experienta de 15 ani in domeniul afacerilor si fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni a fost nominalizata Natalia Intotero, care a mai detinut acest portofoliu.

Ulterior, surse politice au declarant a presedintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlatean, propunerea PSD pentru functia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, din cauza modului in care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidentiale din 2014, potrivit unor surse politice.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

5 ore ago

Al doilea incident intr-o luna: Doi pasageri de pe o nava de croaziera care au intarziat la imbarcare, au fost lasati in Spania

La o luna dupa ce opt pasageri ai Norwegian Cruise Line au ratat imbarcarea pe…

6 ore ago

1 Mai sarbatorit la Moscova cu o expozitie de tancuri si echipamente militare capturate in Ucraina

Tancuri si echipamentele militare occidentale capturate de fortele ruse in Ucraina au fost prezentate, miercuri,…

6 ore ago

Hidroelectrica: Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura energie electrica curata pentru 85.000 gospodarii

Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura injectarea in Sistemul Energetic National (SEN) a unei cantitati de…

2 ore ago

Constanta: Jandarm lovit cu pumnul in fata de un minor de 16 ani. Minorul a fost arestat preventiv

Un minor in varsta de 16 ani a fost arestat preventiv pentru ultraj, fiind acuzat…

4 ore ago

Skynex, ucigasul german de drone, a ajuns in Ucraina: „Trage 1.000 de gloante pe minut, acestea explodeaza inainte de a atinge tinta” – Video

Ucraina tocmai a primit al doilea sistem de aparare antiaeriana Skynex din partea Germaniei, ca…

8 ore ago