Carmen Negoita recomanda: trei locatii in care poti petrece romaneste de sarbatori

life

Se apropie sarbatorile si sunt la mare cautare destinatiile in care poti petrece romaneste. Vreau sa va propun 3 locatii testate de mine, care au pachetul complet. Cazarea de vis, mancarea extraordinara, dar si multe activitati de facut in zona.

CASA TIMIS

La 40 de minute de Bucuresti, Casa Timis este un super resort, care s-a dezvoltat in jurul conacului Domnitei Ralu. Are o istorie de aproape 100 de ani si a fost contruit in stil neoromanesc, de un discipol al renumitului architect Ion Mincu. In 2018 a trecut in patrimoniul familei Timis, care da si numele actual al conacului. Tot conceptul este legat de ospitalitate, de traditii, de vinuri si de natura.

Conacul are 7 camere duble si 3 apartamente, care ilustreaza rafinamentul in cele mai mici detalii. Scarile de lemn, materialele de inalta calitate si tusa personala a designului te conduc, subtil, in lumea boema si somptuoasa, de odinioara.

Anul acesta au fost inaugurate inca 16 bungalowuri de lux, desprinse parca dintr-o poveste din Toscana. Pictate manual in interior si exterior, dotari de lux, terasa si gradina privata, piscina si sauna cu priveliste sunt cateva dintre elementele care definesc acest concept unic in Romania.

Cele 3 restaurante, imbina spiritul gastronomiei romanesti, ridicat la rang de arta, cu o calatorie multisenzoriala prin diferite zone geografice mediteraneene. Chef Nico Lontras, magicianul care imbina perfect aceste meniuri, spune ca “mancarea este o iubire pe care o exploram toata viata. O iubire care se hraneste si se dezvolta odata cu istoria, cu etnia, cu regiunea si cu familia ta“

1925 English Bar, din incinta conacului, este un spatiu eclectic, de un rafinament si bun gust, cum rar intalnesti.

Stilul anglo-saxon este reprezentat prin fotolii si canapele Chesterfield, mobila cu linii clasice, decoratiuni English style sau tapetul inedit.
Atmosfera nobila si rafinata, texturile catifelate, culorile vibrante, bauturile fine, traditionalul Five O’clock Tea, reinventat ca Four O’clock Tea by Casa Timis si gustarile gourmet transforma acest spatiu intr-un loc perfect.

Iar in luna decembrie se va inaugura noul restaurant, Rotonda, cu un meniu italienesc, care cuprinde si o categorie impresionanta de pizza gormet.

Pentru cei care doresc putina relaxare, Casa Timis inaugureaza la finalul anului zona de Wellness, Masaj & Yoga. Pana la deschiderea Spa-ului, ei vin in intampinarea oaspetilor cu o superba camera de terapie, unde terapeutul indian Preadeeo, super specializat intr-o paleta extinsa de tipuri de masaje, thai massage, yoga si singing bowls, ii va delecta pe oaspeti.

Taramul acesta de poveste s-a transformat de curand in Winter Wonderland, asa ca va recomand o cel putin o vizita scurta, pentru un vin fiert si incarcarea bateriilor.

VORONET BLUE & LA CONAC IN BUCOVINA

Bucovina nu mai are nevoie de nici o prezentare, iar Gura Humorului a crescut enorm in ultimii ani. Anul acesta am fost invitata la inaugurarea Parcului Hobbitilor dar si a fantanii arteziene muzicale, din parcul de agreement Arinis. Un spectacol de lumini si muzica live oferite de Orchestra Filarmonicii George Enescu din Botosani, cum rar am mai vazut in Romania.

Foarte aproape de Manastirea Voronet se afla 2 locatii superbe, care ofera tot ce iti poti dori intr-o astfel de vacanta. Bucovina este recunoscuta pentru mancarea traditionala, dar pasiunea acestor oameni pentru ospitalitate a creat o adevarata traditie.

Ambele locatii isi produc in casa in jur de 5000 de borcane de dulceturi, zacusca, tocane, zeci de butoaie de muraturi, se coc 3 tone de vinete pentru micul dejun. Au macelarie proprie. Prin mana macelarului trece toata carnea, care este transata si pregatita, baza pentru supe si oasele afumate. Pentru a reda gustul copilariei, folosesc numai condiment clasice: sare, piper, frunze si radacini. Nu folosesc nici un fel de chimicale in bucatarie si asta se simte.

Voronet Blue

Voronet Blue are ca sursa de inspiratie a numelui si designului interior “Albastrul de Voronet”. Designul este foarte luminos, cu suprafete vitrate mari, iar inspiratia poate fi recunoscuta in intreaga pensiune.

Zona de receptie, ambianta primitoare a lobby-ului, restaurantului si camerele complet utilate, centru SPA cu toate facilitatile. Sauna uscata si umeda, salina cu sare, piscina interioara care include mini piscina pentru copii si jacuzzi, camera de relaxare cu o priveliste directa la padure, un ciubar exterior cu apa sarata, toate acestea reflecta designul modern, proaspat si cochet, datorita combinatiei de culori calde si unice.

Prezenta lemnului creeaza o atmosfera calda, in timp ce culorile sunt asortate cu accente pline de viata si de a oferi o atmosfera linistita.

Anul acesta au integrat in acest decor superb, o casuta taraneasca, care are peste 120 de ani. A fost adusa de la manastirea Gura Humorului si se poate folosi si pentru petreceri campenesti.

La Conac in Bucovina

La Conac in Bucovina este o interpretare moderna a unui conac. O locatie cu arhitectura exterioara ce respecta elemente din stilul bucovinean , insa odata ce ai pasit in conac, te intimpina o atmosfera calda, eleganta si primitoare , cu elemente de design modern imbinate cu materiale decorative atipice.

Pensiunea are o pozitionare excelenta fata de Parcul Arinis (se poate ajunge pe jos in aproximativ 10 minute), fata de Manastirea Voronet (aproximativ 2km) si de Partia Soimu, la 500m.

Conacul este gazda perfecta pentru o vacanta in Bucovina, oferind conditii excelente pentru familiile cu copii, pentru teambuilding-uri, intalniri de afaceri, workshop-uri, conferinte, evenimente private. Toate acestea insotite, bineinteles, de o experienta culinara aparte.

Dotari: 34 camere, restaurant propriu, zona Spa cu piscina intetioara incalzita si jacuzzi, ciubar extetior cu apa sarata, sauna uscata si umeda, salina, zona de masaj.

CASA SAVRI

Casa Savri se afla in inima fermecatoarei Transilvania, mai exact la baza boemei cetati Sighisoara. Aceasta este localizata pe Ulita Morii, care a fost cea mai ingusta portiune de drum european. Casa Savri este o cladire monument istoric de clasa A (de interes national), care face parte integranta din zona protejata cu valoare mondiala (UNESCO). Aceasta este, de asemenea, un veritabil muzeu dedicat mestesugarilor, cu piese autentice , vechi, lucrate manual, stranse din zona Transilvaniei. Mobilierul este din lemn masiv, reconditionat la cele mai inalte standarde, intregul proces al restaurarii desfasurandu-se pe o perioada de peste 7 ani.

Fiecare camera are un stil aparte, atat in ceea ce priveste mobilierul cat si elementele de decor. Camerele au nume, aceste nume fiind luate din CF-ul cladirii, adica sunt persoane care au locuit in aceasta cladire de-alungul anilor.

Crama are un tavan din grinzi de stejar asezare pe lespezi de piatra, unic in zona Sighisoarei.

Micul dejun se poate servi in crama pensiunii sau afara pe terasa, cu vedere la cetate. Este pregatit zilnic din preparate traditionale, locale, alese cu mare pricepere.

Iar pentru experiente culinare deosebite, cina este pregatita impreuna cu un bucatar chef care, la cerere, vine sa gateasca cele mai gustoase preparate. Cel mai mult mi-a placut cina traditionala pregatita in curtea interioara a pensiunii.

Se pot organiza si drumetii prin padure cu masini special pregatite. Traseul este genial si oricine doreste sa admire natura sau sa se bucure de un picnic relaxant este in locul potrivit. Eu am avut parte si de putina adrenlina, cu un pilot priceput.

De Craciun, locatia se transforma in Casuta lui Mos Craciun si toata atmosfera devine de poveste.

Citeste mai mult pe blogul lui Carmen Negoita.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: