externe

Ce cred Statele Unite despre „moartea” lui Kim Jong-Un. Presa oficiala de la Phenian incearca sa demonstreze ca acesta traieste

Oficiosul regimului de la Phenian, Rodong Sinmun , a publicat o scrisoare a liderului nord-corean Kim Jong-un ca dovada ca acesta nu ar fi murit. In scrisoare, Kim Jong-Un ii lauda pe muncitorii care construiesc orasul Samjiyon.

Publicatia are o rubrica intitulata „Activitatile Liderului Suprem“, unde sunt prezentate deplasarile si intalnirile acestuia. Orasul Sammjiyon este locul de nastere al tatalui lui Kim Jong-un si se afla la poalele muntelui Sacru Paektu, pe care actualul lider de la Phenian l-a vizitat foarte des.  La inceputul lunii decembrie chiar a inaugurat orasul printr-o ceremonie fastuoasa.

Zvonurile despre moartea lui Kim Jong-un s-au intensificat, sambata, dupa o informatie in acest sens publicata sambata de o directoare adjuncta a unui canal de televiziune de la Hong Kong, HKSTV, care se pare ca este nepoata unui fost ministru de externe al Chinei si dupa ce agentia Reuters a dat o stire potrivit careia China a trimis o echipa de medici la Phenian.

Alte tabloide au citat o revista din Japonia, Shukan Gendai, care afirma ca liderul nord-coreean ar fi in coma, intr-o stare „vegetativa”, dupa o operatie nereusita pe cord. Sursa informatiei ar fi fost chiar un medic din echipa trimisa de China la Phenian.

Zvonuri ca Kim Jong-un – a carui varsta nu este cunoscuta precis, dar se crede ca ar avea 36 de ani – ar fi suferit o operatie cardiovasculara si ca ar fi in stare grava au aparut inca de la inceputul saptamanii. Asta, dupa ce liderul nord-coreean nu a mai fost vazut in public din 11 aprilie, cand a prezidat o sedinta a partidului.

Agentiile de spionaj din SUA nu cred insa ca dictatorul nord-coreean a murit, scrie Washington Post, care citeaza trei oficiali americani.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

9 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

6 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

6 ore ago