news

Horia Constantinescu a demisionat pe jumatate de la ANPC dupa ce PSD l-a desemnat candidat la Primaria Constanta. El a produs ieri un nou scandal, de aceasta data cu „puii vopsiti”

Controversatul sef al Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului, Horia Constantinescu, a anuntat joi pe o retea sociala ca pleaca din institutie dupa scandalul ”puiului galben” si dupa ce a fost desemnat candidat PSD la Primaria Constanta.

„ Inchin o ceasca de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-ati aratat sustinerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca presedinte al autoritatii. Probabil unii dintre voi deja stiti ca am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru functia de primar al orasului Constanta. Prin forta lucrurilor, trebuie sa renunt la functia de presedinte pentru a ma putea dedica campaniei si noului proiect”, a precizat Constantinescu.

El n-a pierdut prilejul sa se laude, in maniera in care deja ne-a obisnuit: „Cu toata lipsa de modestie, am scris o pagina de istorie in cartea autoritatii. Las o institutie functionala, cu pasi importanti facuti catre digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare noua si cu performante notabile”.

El a mentionat insa ca nu demisioneaza cu totul: „Raman totusi in aceasta mare familie, in calitate de comisar sef adjunct al Comisariatului Judetean Constanta (suspendat).”

De asemenea, controversatul personaj da de inteles ca nu a fost totusi vorba de o plecare voita: „Traiesc senzatia unui divort prin acord, dar gandul recasatoririi cu Primaria Constanta ma motiveaza enorm.   Pregatesc partajul; las autoritatii cateva sute de ore suplimentare, proiecte si o vizibilitate pozitiva. Imi pastrez amintiri minunate si o reputatie impecabila in aceasta pozitie.”

Devenit celebru pentru apetitul pentru scandal si imagine, Constantinescu a atacat in numeroase randuri companiile private. Nu mai tarziu de ieri, el a avertizat asupra comercializarii unor pui de gaina „ingalbeniti” pentru a parea mai sanatosi si a declarat ca va informa toate institutiile ce pot verifica cum s-a ajuns in aceasta situatie.

„Ne confruntam cu un atentat serios la siguranta fiecaruia dintre noi: pui ingalbeniti pentru a parea mai buni, impanati cu tulpini de salmonella periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mancare “gustos”. Astazi, vom trimite informare catre absolut toate institutiile ce pot verifica cum s-a ajuns in aceasta situatie si cine a acoperit adevarul”, a scris miercuri seful ANPC pe pagina sa de Facebook.

Afirmatiile lui au fost imediat desfiintate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), care a a reactionat prompt: „Iesirile din spatiul public referitoare la siguranta produselor alimentare fara a astepta analizele de la laboratoare autorizate nu fac decat sa ne creeze o problema atat noua, cat si consumatorilor si industriei de crestere a pasarilor din Romania”, a spus vicepresedintele ANSVSA, Danut Pale, tot un membru PSD.

Ulterior, Horia Constantinescu a retractat afirmatiile facute, sustinand ca de fapt puii „galbeni” nu sunt toxici. Cine l-a „razgandit” pe seful ANPC si mai ales cine l-a „convins” atat de rapid sa plece dintr-o functie de care a abuzat in atatea randuri fara sa fie pedepsit raman deocamdata intrebari fara raspuns – desi nu se exclude ipoteza ca totul a fost un circ ieftin, regizat de Constantinescu pentru a atrage atentia asupra sa, chiar in ziua in care si-a anuntat candidatura la primaria Constantei.

 

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Nu Putin ar fi ordonat uciderea lui Alexei Navalnii. Ipoteza serviciilor americane este considerata ridicola de catre un consilier al disidentului

Serviciile secrete americane considera ca, probabil, nu presedintele rus Vladimir Putin a ordonat uciderea lui…

5 minute ago

O britanica in varsta de 82 de ani a ramas somera pentru prima oara in viata ei, dupa ce magazinul unde lucra din 1956 s-a inchis

O pensionara care a lucrat in acelasi magazin de incaltaminte Clarks timp de 68 de…

54 de minute ago

Die Welt: Rusia si Ucraina au fost la un pas de a ajunge la un acord de pace, in primavara lui 2022

Publicatia germana Die Welt scrie ca un acord de pace ar fi putut fi semnat la…

O oră ago

Ceasul de aur purtat de cel mai bogat pasager de la bordul Titanicului va fi vandut la licitatie

Un ceas de aur purtat de John Jacob Astor IV, membru al bogatei familii Astor…

O oră ago

Aventurile velierului Belem, nava monument national care va aduce flacara olimpica in Franta

Misiunea de a transporta flacara olimpica din Grecia in Franta a fost incredintata velierului Belem,…

2 ore ago