politica

„Cine o opreste pe Dancila?”. Trei cazuri in care Dancila da dovada de iresponsabilitate crasa

Fostul europarlamentar Critian Preda prezinta o scurta lista cu trei situatii in care Viorica Dancila, sefa guvernului Romaniei, a dat dovada de o iresponsabilitate prosteasca.

„Sa recapitulam:

1. Desi presedintele in functie al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a explicat public ca nu vrea un inlocuitor pentru Corina Cretu, intrucat se irosesc milioane de euro pentru 2 luni de vacanta si una de activitate, Viorica Dancila a tinut cu tot dinadinsul sa-l numeasca pe Ioan Mircea Pascu comisar. Rezultat? Parlamentul European a blocat aceasta numire.

2. Desi Ursula von der Leyen i-a transmis ca nu va accepta in viitoarea Comisie un roman sau o romanca asupra careia planeaza suspiciuni de coruptie, Viorica Dancila a insistat sa trimita la Bruxelles doua asemenea propuneri, Rovana Plumb si Dan Nica. Rezultat? Pe lista viitoarei Comisii nu figureaza vreun roman.

3. Desi presedintele Romaniei i-a indicat ca, data fiind schimbarea compozitiei politice a guvernului, e musai sa mearga in Parlament cu noi nume de ministri, Viorica Dancila o tine una si buna ca ea vrea remaniere validata doar de Palatul Cotroceni. Rezultat? Nu mai avem guvern.

Cine o opreste?”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Rovana Plumb si Dan Nica au fost respinsi pentru postul de comisar european, anunta corespondentul RFI Romania la Bruxelles. Ea precizeaza ca Romania va primi portofoliul transporturilor in Comisia Europeana. Till Hoppe, corespondentul Handelsblatt la Bruxelles, prezinta o lista cu viitorii comisari europeni, Romania este singura care nu are un nume in dreptul ei.

„Pe lista Ursulei von der Leyen, Romania a primit portofoliul de la Transporturi, dar niciuna dintre propunerile de candidati nu a fost acceptata”, scrie Mihaela Gherghisan Naum pe Twitter.

Informatia este confirmata si de Till Hoppe, corespondentul Handelsblatt la Bruxelles, care prezinta lista cu viitorii comisari europeni. In dreptul Romaniei nu a fost trecut niciun nume.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Ce spun liderii PSD si PNL despre „Cartelul din Carpati”. Ciolacu: „Nu am stiinta, o sa ma informez”

Liderii PSD si PNL au comentat cu mare reticenta investigatia "Cartelul din Carpati" realizata de…

10 minute ago

Rusia: Trei persoane au murit si sase au ajuns la spital dupa ce un autobuz a cazut in rau in Sankt Petersburg

Trei persoane au murit, iar alte sase au ajuns in stare grava la spital, vineri,…

3 ore ago

Cirstoiu anunta ca are de gand sa revina in politica: „Am fost invins acum, nu zice nimeni ca nu pot continua”

Catalin Cirstoiu a anuntat, intr-un interviu pentru Gandul, ca are de gand sa revina in…

2 ore ago

Baronul Stanescu: „Marcel Ciolacu va fi unul cei mai buni prim-ministri care i-a avut Romania”. Il vrea presedinte al tarii pe Ciolacu

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, este de parere ca premierul Marcel Ciolacu "va fi…

2 ore ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk. Acesta orbiteaza la 20.000 km de Pamant

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

5 ore ago