politica

Ciolacu a invatat ungureste: „Jo napot kivanok, Iohannis! Acum un an, Klaus Iohannis acuza aberant PSD ca vinde ungurilor Ardealul”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, il ataca violent pe Klaus Iohannis pentru ca presedintele nu are nicio reactie fata de declaratiile presedintelui Ungariei la Kiev.

„Romania nu are premier! Romania nu are presedinte! Romania nu are oameni de stat care sa ia pozitie atunci cand tara lor este umilita la cel mai inalt nivel.
De la un marunt tepar penal blocat mental in numaratoarea delegatilor la congres ma asteptam sa fie complet paralizat si lipsit de reactie in fata declaratiei revoltatoare a presedintelui Ungariei.

Dar este sfidator si inadmisibil ca presedintele Iohannis sa taca malc de 24 de ore si sa nu spuna nimic fata de comparatia total deplasata intre anexarea Crimeei de catre Rusia si pierderea Transilvaniei de catre Ungaria.

Nu exista nicio comparatie aici! Anexarea prin forta a Crimeei este contestata si nerecunoscuta oficial de nicio tara democratica. In schimb, Unirea Transilvaniei cu Romania este rezultatul vointei unanime a romanilor, consemnata in rezolutia oficiala a Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 si recunoscuta in tratatele internationale – inclusiv in Tratatul de pace de la Versailles de dupa Primul Razboi Mondial.

Asta trebuia sa afirme clar si raspicat Citu si Iohannis, ca oameni de stat si ca romani. Sa apere interesul national si sa restabileasca adevarul istoric. Dar ei tac, pentru ca nu le pasa si pentru ca au jucat intotdeauna patriotismul la ruleta politica.

Acum un an, Klaus Iohannis acuza aberant PSD ca vinde ungurilor Ardealul. Azi, tacerea prezidentiala in fata acestui afront al Ungariei la adresa statului roman este echivalenta cu o tradare nationala. Iar fiindca istoria nu uita si nu iarta, ii spun atat presedintelui: Jo napot kivanok, Iohannis!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Presedintele Ungariei, Janos Ader, a comparat, luni, anexarea Crimeei de catre Rusia cu Tratatul de la Trianon, la summitul din Kiev, la care a participat si premierul Citu, transmite hirado.hu.

”In mintea maghiarilor s-a intiparit adanc atat agresiunea marilor puteri, cat si trauma Trianonului, motiv pentru care noi stim exact de ce anexarea Crimeii reprezinta o rana atat de sensibila pentru poporul ucrainean”, a fost declaratia presedintelui Ungariei la summitul de la Kiev.

Potrivit lui Janos Ader, Ungaria sustine suveranitatea Ucrainei si integritatea teritoriala si datorita similaritatii acestei dureri.

“Recunoastem eforturile pe care Ucraina le-a depus pentru a face, in cele din urma, progrese in solutionarea conflictului. Dar vedem, de asemenea, ca pentru a gasi o solutie satisfacatoare la problema peninsulei Crimeea va fi nevoie de multa perseverenta, de consecventa si, mai presus de toate, de rabdare”, a spus Ader.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

2 ore ago

Ciolacu, apel inconstient: „Inchideti televizoarele cand mai vedeti tot felul de persoane care va mint cu nerusinare”

Apel amuzant din partea premierului PSD Marcel Ciolacu, un abonat al televiziunilor de stiri, in…

46 de minute ago

Rares Bogdan: „Vom avea un scor exact dublu fata de acum doi ani. Sunt un om care are acces la toate sondajele si care primeste la doua-trei zile sondaje”

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a declarat vineri, la Iasi, ca in urma cu doi ani,…

6 minute ago

Cum s-a vazut Ziua Europei de 9 mai in Moldova

Ziua de 9 mai devine un moment de clarificare a pozitiei noastre fata de pace…

33 de minute ago

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

4 ore ago

Fortele ruse ataca cu blindate regiunea Harkov, deschizand un nou front. Ucraina: „Atacurile au fost respinse”

Fortele ruse au lansat vineri dimineata un atac terestru blindat asupra regiunii Harkov din nord-estul…

2 ore ago